STÄD - NOJA

Städa, städa, städa.... 1:a advent på söndag o vi är borta hela lördagen. Det innebär att städning o pyntning måste ske typ NU. Okej, jag ska bita mig i tungan när jag precis ställt undan smöret hittar det framme igen eller när jag plockat in all disk i maskinen får ta reda på ungefär sju glas, tre smörknivar, ett par yougurtskålar, flera skedar . var kom det ifrån??
När jag dammsugit varenda millimeter av rumsmattan och hunden lägger sig för att klia bort en MASSA hund hår på den!


Jag gav upp. Får väl ta nya tag i morron när små barnen inte är så trötta o griniga. Vi åkte på skidträningen i stället, fick lite frisk luft som var väl behövligt. Mollan somnade i min famn på slutet det gick inte att hålla henne vaken. Hon sover faktiskt fortfarande fast det gått 2,5 timme.
Nu ska jag sova så jag vaknar pigg glad o utvilad!!!

Här kommer bilder på lite knasiga ungar


EMSAN

MOLLAN 9 MÅN

STORSJÖODJURET ABBE

ELLY ( INTE ELLI SOM DET STÅR TIDIGARE SAMMA PERSON ANNAN STAVNING)

HOMS!!

LILLA MM

Tack!!

Tack eller vad man nu ska säga till er som besöker min blogg! Från att ha två besökare har jag nu några fler(ingen aning om vem/vilka) . Nu skriver jag för min egen skull men är tacksam för att NI vill titta in o få en inblick i familjen S vardag!!

I går var jag på föräldramote på ksk, Homsans klass. Jag gjorde sällskap med en gammal klasskamrat o arbetskamrat, vi har barn i samma klass. Det var intressant att se hur andra åldras men inte en själv. Vi förundrades över att fler lärare som vi hade är kvar o ser likadana ut fortfarande.
Skönt att höra att dottern sköter sig o är trevlig i skolan.
Äldsta sonen sålde fika, han och en klasskamrat stod där hela kvällen. Han hade bakat morotskakor. Gissa om jag är stolt över min långa fina son!!


GÖTAR ???

Vi har en god vän som heter Göte, honom tycker vår lilla tvååring mycket om. I dag sa lillkillen något som fick mig att skratta.
Vi skulle läsa en bok o han valde de "tre bockarna bruse". Han tittade på omslaget och utropade - Göte, Göte.
- är det Göte, frågade jag? - Ja Göte sa han igen. Jag blev full i skratt o tänkte att färgen stämde ju, bocken var grå o Göte är grå hårig. Vi slog upp boken o då ropade han igen - många Götar, alla Götar, en, två, tre Götar!! Då förstod jag! Getter, det var getter han menade. Jag skrattade i alla fall gott åt min otroligt härliga unge.


här är en Göte...


här ären till.....


här sitter sötisen och läser om Götarna.


I dag ...

I dag är Elli hemma Han är förkyld/allergisk.
MM, Mollan o jag har varit på öppna förskolan i sätrabrunn. Där fick vi vara med "dagisbarnen" o ha rörelse. Jätte kul för våra barn som inte går på förskola. Ett riktigt gympapass i allafall för oss vuxna.
Efter några timmars lek och lite mat i magen somnade MM så här gott i stora systers rum...Här är är vi på rörelsen...
Nu har ...

Nu har jag bloggat en hel vecka i sträck. Det är faktiskt  ganska kul.


Utvärdering:
Det är svårt att inte skriva för mycket.
Att lägga in lagom med bilder.
Göra det intressant även för andra.
Att inte lämna ut sig själv eller andra.
Det är lätt att skriva som man tycker i stället för att säga det.(inte alltid så bra)Jag vet inte hur jag lyckats men tänker nog förtsätta ett tag till, vad jag vet har jag bara två läsare. Dottern o systern.

FÖRSMAK...

Vintern är här och vi bara myser. Det är härligt med snö, rosiga kinder, levande ljus, glögg, pepparkakor, tomtar, glitter och allt annat som man kan njuta av. Passa på nu innan julstressen börjar för hur vi än försöker så jagar vi upp oss till jul.
I dag har vi STORHANDLAT hm det känns som jag sagt det förr?? Vi handlade och jag måste ha varit hungrig. Jag blev sugen på julskinka, räkor, köttgryta mm. Vi fikade efteråt. Bakom mig i kön stod det en kvinna som tydligen var nyfiken, jag märkte inget men det gjorde min man som satt vid ett bord med lilla Mollan. Hon kollade in vad vi handlade o hon räknade ungar Å HERRE GUD 5 STYCKEN oj oj oj. Min man tänkte gå o tala om att vi hade tre till hemma. 5 stycken o jag som tyckte vi hade det lugnt.
Abbe handlade för födelsedags pengar, ett eye toy spel o en pulka onödigt tyckte pappa, vettigt tyckte mamma (tänk så olika man kan tycka fast man varit gifta i 17,5 år)

Kom hem o packa upp. Homsan tycker jag blivit gammal, bara för att jag köpt en pro age nattkräm för mogen hy och mer jäst så jag kan baka (igen) tydligen gör man det när man blir "äldre". Jag är ju typ hemmafru nu när jag får vårdnadsbidrag för MM o mollan.
Lagade mat i FLERA timmar sen hade alla ätit upp på en kvart Tacksamt !! Det var i allafall gott tyckte jag.

Runt 5 tiden bylsade vi på oss o drog till pulkabacken. Ungarna hade kul, tilloch med Elli kom även om han tog moppen dit. Hobson kom på cykel. Bara Homsan var kvar hemma. Mollan höll på att somna i pulkan på hemväg.(hon hade feber när vi kom hem)


Gillar snö
Glögg, nyponsoppa o pepparkakor efter utevistelsen mums

Äntligen snö

Der var bara att plocka fram åkdonen, pulkor,skiboard, bob mm. Ungarna tog med MM till backen en stund.
Klantiga mamman hade tagit fel på dag. Trodde att vi skulle på kalas på söndagen men det var visst på lördagen alltså i dag. MM o Mollans lilla kompis fyller två.  Det blev massor av fika o fiskedamm med godis, inte nöjde sig Mollan med det hon var i fruktfatet förstås. Ett pår äpplen började hon nog på.

Ska hämta Homsan i kväll hon är hos sin Emo.

Imorgon är det dax för en storhandling igen!!

Nu ska jag låtsas vara intresserad av den Otrolige Hulken. Sitter med Abbe o pappan.
Hej svejs.


SKULLE VARA INLAGT IGÅR!

LILLASYSTER <3

Jag älskar dig, min lillasyster det vet du va?!
Du finns i mina tankar alltid. Krama om din familj.

Med kärlek<3

LÄNGTAR

Idag fredag fick vi lite julstämning. Tidigt kanske men mysigt. Vi bakade pepparkakor o lussebullar, barnen klädde ut sig till tomtar så jag kunde fota lite.


RESULTAT


 
Pappan kom hem tidigt och vi fick ett ryck att gå o kolla snödjupet i skidbacken (för längdskidor)
Låter det konstigt med snödjup när det knappt kommit nån snö?
Vi har nämligen en skidklubb som köpt en snökanon, KANON faktiskt.
Den stod o srutade snö över hela backen. Ungarna lekte en stund.

Väl hemma drack vi glögg o smakade på pepparkakorna o lussebullarna. Härligt med juletid!

OTROLIGT SÖT<3
Här är Mollan efter glöggen..........Okej efter räksalladen, pappan glömmer att hon inte riktigt tål skaldjur.

rosiga kinder

UTMANAD AV straaandberg.blogg.se

Tre hårda klappar
1. örhängen
2.kökslampa
3.smink
(jätte tråkigt jag vet)


Tre mjuka klappar
1.mössa o vantar (varma o sköna)
2. kudde (med sömn pulver)
3.beige överkast


Tre viktiga klappar
1.snälla barn (eller hur homs)
2.kraaamar
3.KÄRLEK(fast det har jag ju massor. man kan aldrig få för mycket)


Har tyvärr ingen att utmana.....

Utkast: SAKNAR ...SAKNAR <3<3<3

TORSDAG IGEN

Fick brottom redan på morgonen. Farmor skulle komma och vara barnvakt till minstingen medan MM o jag följde med klass 5 till badhuset, därefter pizza. Farmor ringer och talar om att bilen frysit så jag måste skynda mig att göra iordning Mollan oxå, farmor skulle möta upp vid badhuset. Vi packade i hop oss, åkte o hämtade barn i skolan, till badhuset,badade, fikade (kände mig stressad som alltid när jag måste ha barnvakt) MM njöt av att ha nästan hela bassängen för sig själv.
Åkte till verona o käkade, mycket spill ungarna blev snabbt proppmätta. Alla var i allafall jätte nöjda.

Åkte hem, Mollan var kvar hos farmor. !5.00 var dt dax igen. In till stan. Jag hade lovat Emsan o hennes kompis fika på stan o gallerian. Hon behöver lite uppmuntran.
Farmor o jag bytte barn på stan hon tog MM, jag tog Mollan som hade längtat. Farmor var bra slut.
Nu til lite gnäll, jag och min man har ALLTID barnen med, när vi storhandlar, småhandlar, fikar på stan, skjutsar o hämtar. Vi ber sällan om barnvakt även om vi ibland skulle vilja ha, för att till ex tillbringa tid med ett barn eller bara varandra. Det beror på att de gånger vi ber om det så får vi ingen. Den somm ställer upp är farmor som är sjukpensionär och faktiskt får lida kroppsligt för det(TACK). Nu har jag beslutat att aldrig be om det igen. Vi har en helg som redan är inbokad då vi måste ha hjälp annars klarar vi oss själva vilket jag sätter en ära i. Till de största var det aldrig några bekymmer o jag skulle inte säga nåt om det gällde alla 8

TISDAG KVÄLL

I dag har vi varit på öppnaförskolan här i sätrabrunn. MM o Mollan målade, Mollan lika mycket i munnen som på papperet. MM gjorde en lastbil.
MM sov inte idag eftersom kvällarna har blivit lite lidande o han har kommit upptassande.
Emsan o edde skulle ha varit och spelat i orkestern på musikskolan men det var inställt, skönt för det blev riktigt halt på eftermiddagen så jag var glad att inte vara ut på vägen. Det räcker att ha mannen där hela dagarna. I dag kommer han bara hem för att hämta torra kläder o lite matsäck sen åker han igen och sovder i lastbilen. Hoppas att allt går bra!
Nu är klockan 9.30 o jag ska klippa stor pojken(18 år). Neej nu kom MM upp igen, jag trodde inte det.
Snart är det sovdax måste ladda för morron dagen då jag har mycket att göra.... ses då!


MOLLANS KONSTVERK


MMs "LASTBIL"

MM blev livrädd för brorsans leksak, när man ser den här bilden kan man förstå det eller???NU ÄR DET MÅNDAG

MÅNDAGEN ÄR HÄR, HYFSAT STÄDAT REDAN PÅ MORGONEN.
NÄR ALLA SKOLBARN GIVIT SIG AV KÄKADE VI FRUKOST, HÄNGDE TVÄTT O DAMMSÖG (HUNDEN FÄLLER).
SEN GICK VI UT EN TIMME. DET VAR RIKTIGT SKÖNT, KLART O KYLIGT MED LITE SNÖ PÅ BACKEN.
MOLLAN KAVAR PÅ, HON GNÄLLER ALDRIG OM HON RAMLAR DET ÄR BARA ATT JOBBA SIG UPP IGEN. MM TYCKTE DET VAR ROLIGT ATT HÄLSA PÅ DAGISBARNEN O LEKA UTE DÄR EN STUND.
SNART KOMMER FÖRSTA GÄNGET HEM. JAG TÄNKTE BJUDA PÅ FIKA-FIKA(GLASS, BULLAR O VARM OBOY.)

MALVA


FÖDELSEDAGSBARN 8ÅR


SÖNDAG

Jättetrött mamma. Det har varit kalas nästan hela dagen, med en väldigt speedad nybliven 8 åring. Farmor, mormor, morfar, moster med man,tre kusin killar var här.
MM o pappa var ute o "jobbade" på förmiddagen, de kranade o MM fick åka på stödbenet till kranen. Dom var både blöta o smutsiga när dom kom in. Snön föll i blöta flingor. Edde o hans kompis var ute och gjorde en snögubbe som dom klädde ut till riddare men han gick sönder, hjälmen var för tung.

Jag tycker verkligen inte om den där gnäll rösten som kommer fram när det bara har varit sååå mycket ett par dagar. Jag lider med mig själv o barnen när jag bara tjatar o är irriterad hela tiden. MÅSTE bättra mig!! Det är just en sån mamma jag inte vill vara. Även om man inte är världens bästa jämt så vill jag vara bra.

MM kommer upptassande hela tiden, han sov sen middag i dag.

Nu ska vi natta båda två
ses i morron!!

LÖRDAGSNÖJE

 Min älskade man väckte mig alldeles för tidigt i morse, jag blev liggande kvar en timme medans han gick upp och kokade kaffe.

Dagens plan var att röja lite, åka till v-ås för att stor handla o köpa present till Abbe som fyller 8 år i morgon.
Kom i väg på förmiddagen vi fick med oss 4 barn. Det blev lunch på MAX med ballonger o ansiktsmålning lilla MM blev spindelmannen.

Sen tog vi ett par djupa andetag innan vi klev in på ica maxi för att STORHANDLA. Två kundvagnar av jätteformat skulle fyllas.
Tänk er bara frukt och bröd för tio pers + två blöjbarn varav det ena (minsta) bajsade inne i affären som vanligt, jag tror vi jämt byter på henne i ett hörn där.
Några presenter fick vi också med.
Väl hemma han  vi bara ur bilen innan Elli började tjata om att åka till sala, man kan bara inte vara hemma tydligen. Det blev tjafs om det FÖRSTÅS, vi gav oss inte det var dax att vara hemma en kväll. Grannarna ringde o ville komma o uppvakta Abbe, det gick väl bra. Jag drog i gång med maten så det skulle gå snabbt när grannarna gått hem.
Efter besök och kvällsmat så gav pappan med sig okej Elli fick åka till sala o sova hos mormor.(Han skulle väll träffa nåt intressant)Innan han drog hade pappan o han brottningsmatch, dom är inte riktigt kloka.
Nu tittar jag på spiderman 2, MM han se lite innan det var sovdax men det var ingen lämplig film för en 2,5 åring nåja nu sover han.
Suck, suck undra om det blir en frukt eller nåt annat gott??

Ses i morrn

GRANNFIKAKVÄLL

Homsan kom hem med bussen, skönt en mindre att oroa sig för. Under eftermiddagen roade jag mig med att flytta om i köket(vi har en bänk som är flyttbar) men det är ju konstigt , varje gång jag får för mig att flytta den så blir det MYCKET bättre fast den stod så förut och då var det inte alls bra hm det lät invecklat nåja nu får det vara så över jul så vi kan stå på varsin sida och göra julbak.

Efter grillkorv o pommes somnade småttingarna, då laddade vi för idol...

Sen hade vi mys, jag åHomsan, som sovit hela eftermiddan var nu pigg o drog i gång sina syskon med att rapa.
Dom rapade alfabetet o en massa annat, tillslut fick jag lov att säga stopp...Nu kom MM upp för att dricka så nu tar morzaan o nattar GOD NATT

FREDAG

Smög upp i morse för att inte väcka småfolket. Dom har blivit jätte duktiga på att sova i egna sängar, även om det är i vårt rum.
Fick en  halvtimme innan alla kom upp.
Jag var tvungen att börja dagen med att frosta av frysen, den var så igen isad att det inte gick att stänga.
Under förmiddagen har MM o Mollan haft roligt med is och "snö" inomhus.
Efter mycket om och men kom vi ut i regnvädret. Mollan somnade i vagnen innan vi ens kommit ut. Vi gick en prommis med hunden, rätt skönt men blött.
Har nu ätit, druckit kaffe och ska sätta i gång med fredagsstädning. Tvillingarna kommer snart hem medan Abbe åker med en kompis till ishallen.
Homsan kommer hem i kväll o Elli sover i stan. Det blir till att ringa då o då o kolla vad dom gör( hönsmamma? gärna för mig!)
Hörs i kväll...HÄR HAR EN RÅTTA GNAGT PÅ OSTEN!! ELLER?SAKNAR FIKA STUNDER OCH SÄLLSKAPET

Hallå!!

Nu har dagen övergått till kväll, efter en stunds lugn och ro är det dax för mig att gå att sova. Jag tror faktiskt att det bara är Elli o jag vakna ( väldigt ovanligt faktiskt) .
Torsdags em. har rullat på. Abbe kom hem ca 12.30 han ringer wille, åker dit o leker. Emsan o Edde kommer 15.00, Hobson strax efter. M:M har inte sovit. Pappan kom hem ovanligt tidigt så vi passade på att "bullfika" tillsammans. 17.00 var jag i sala för att tllsammans med min mor o syster gå på kappahls V.I.P kväll. Jag liftade med Hobson som ville övningsköra. På väg hem köpte vi kaffe(MORGONENS OLYCKA) sen hämtade vi Homsan o Elli.
Pappan lyckades med bravaden att få på småttingarna kläder, ta vagnen o de tre mellan kidsen till skidträningen(puss jag vet att det inte är lätt)
Nåja en god natts sömn till ytterligare en dag i överraskningarnas tecken....


FÖRSTA PIPPILOTTORNA I NYA SÄNGEN ( var tog bebisen vägen?)


EN TIGER

NÅGRA SOM BETYDER MYCKET, BARNEN, SYSTER, KUSINER, ÄKTA MAN


MOLLAN ÄLSKAR


HEJ, HEJ

Hade precis bestämt mig för att skriva en vecko-blogg, alltså skriva om MIN vecka lite varje dag.
Blev bara så irriterad när jag för en  enda gång skulle blogga inte hittade usb kabeln till MIN kamera!!
Konstigt att saker bara försvinner i den här familjen.....

Idag torsdag började morgonen med att pappa för ovanligheten var hemma när Mollan vaknade 05.55. Hon fick komma upp och äta macka med pappa. Jag klev upp som vanligt 06.02 , 15 minuter på soffan innan väckningen börjar. Homsan först sen Hobson. 15 minuter efter det Edde, Emsan och Abbe. Elli får en påringning eftersom jag är trött och han bor i källaren.
M.M kommer tassande och medan han mornar sig i mitt knä hinner Mollan med att dra ner kaffeburken locket går sönder, kaffe överallt, glas i kaffepulvret, bara att kasta och dammsuga. Härligt på morgonen.
Frukost äts, gympakläder packas, matsäck fixas, mollan kladdar med alla andras frukostar (kräm på hela stolen),letar strumpor,Homsan plattar hår på brorsan som ska till KSK idag, edde o Abbe hinner gå med hunden(Malva) i regnet som Öser ner. Emsan sist i väg till bussen det är ett under att hon hinner. Hon tycker det är jobbigt och svårt att åka med bussen har haft ont i magen och varit ledsen. Det gick bra idag, ett steg på väg(puss). Hon vill att jag ska hålla mig hemma men vi var tvugna att tänka om MM älskar att gå på Fröet i sala, leka o sjunga. Så vi åkte dit. Skönt att träffa lite vuxna och låta barnen leka av sig.

RSS 2.0