Sol, vind och vatten

Snart är det dax igen, att få upp lite ungar och komma i väg till badet.
Älskar att bada i Lånsta. Blått, klart vatten. Lätt att komma i eftersom det blir djupt snabbt. Man ligger inte som packade sillar. Sitter bara 2 meter från vattnet så jag kan ha full koll på barnen!
Det svåraste nu är ju vad vi ska ha för matsäck! Tror att det blir pannkaka i dag så det är väl bäst att sätta i gång. Mackor och popcorn får följa med också!
Ännu en härlig dag ska vi ha!!!


Bada, bada, bada

Eftersom jag har en dotter som ofta sover i Sala och som är svår att motstå när hon ringer och frågar om vi inte kan komma till Sala o bada.
MånsOls blev det. Varmt, riktigt hett. Emmie hade Emmy med sig. Edvin träffade på Kenny. Grabbarna var hela tiden vid hopptornet. Albin hoppade från både 5.an o 7.an. Edvin nöjde sig med 5.an.
En skön och härlig dag.
Det var i går det...
I dag på min egen namnsdag som någon var så snäll och påminnde mig om blev det ännu en gång Månsan. Tidigare på plats. Ronja, Emmie, Edvin, Albin, Malte, Molly , kusin Lukas och kompis Simon.
Ännu en dag då pojkarna var och hoppade hela tiden, de kom upp och blev insmorda imellanåt.
Jättegod kycklingsallad, hembakta bullar, melon, glass mm.
Emmie började med att noga tala om att den blå handuken är min, hon lade fint ut den på gräset...då kom ÄNDERNA! Jag skrämde bort en som vandrade på just den blå handuken...då kissade den på hennes fint utslätade badlakan. Plötsligt var det mitt fel!!! Jag som bara vill hjälpa..det var sista gången jag jagade änder....
Malte o Molly fick också hoppa lite från bryggorna. Även jag gjorde ett dyk därifrån och Albin o Ronja var rädda att jag skulle göra bort mig, tappa bikinin eller få magplask ;). Ewa från mitt jobb kom och tog en kopp kaffe. Mycket trevligt!

När vi kom hem tog jag en siesta på altanen....den blev nog miiinst 5 minuter.....
Tvätt, matlagning, städning stannar tyvärr inte upp trots värmen så det var bara att bita i hop...


På kvällen tog vi alla en tur till gropen för ett kvällsdopp. Mest för att Malva skulle få bada och bli sval. Hon dök, simmade och rullade sig i sanden. Alla ungar badade medans jag och Micke satt på stranden. Mysigt.
Malte konstaterade att det var mycket skönare att gå barfota på grus för då slipper man få sand i skorna! Klok pojke :))










I morgon blir det gropen igen. Skönt vatten och närmre hem. Behöver kanske uträtt lite annat på em.

Värmen tillbaka

I morse klev jag upp i hyfsad tid för att ge mig ut och springa.
Kom i väg 8.30. Hela huset sov utom Malte som fick titta på Dinosarietåget undertiden.
Jag spran nog ca 3 km i sakta lunk, för att komma igång. Men det var så varmt! Solen hettade redan då.
Nåja nu är jag i gång som tur är.

Efter en frukost i solen på altanen, musik från spotify så packade vi bad väskan och åkte till Playa del Lånsta. Vilken skön dag det blev! Jag fick till och med tid att läsa i en bok medans ungarna roade sig på stranden även om det gick lite vilt till i bland när dom retas.
Vi tillbringade några timmar i värmen.

På väg



Tighta glasögon



Observera att jag har dubbla glasögon på mig ;) Måste ju se att läsa och skydda mot solen.

När vi kom hem åkte jag till stan för att köpa skor. Provade men måste återkomma efter lite betänketid. Måste vara ett par bra löparskor som passar både väg och terräng.

Jag blev lite irriterad på Albin som var med och när han pratade med sin pappa i telefonen så sa han högt och ljudligt till mig inför expediten - Pappa säger att du inte får köpa skor över 500 kr!! (pappn drev, men hur skulle expediten veta det) Sen stängde Albin av min telefon som då inte gick att starta eftersom jag inte kan pinkoden!!! Trött, hungrig och irriterad mamma!!

Hemma igen köpte vi och hämtade vi husvagnen. Nu blir det av att åka till Östa på fredag. Måste testa att få upp förtältet. Det ska bli riktigt mysigt.

Övningskörning och cykelträning

Ronja och Elias övningskör så att det "ryker". Elias har varit ut första gångerna nu och är jätteduktig.
Ronja är också duktig om än lite mer försiktig än sin bror.
Det är skoj att köra med dom båda. Händer lite efter vägen :p

Ronny är kort i rocken


Färden slutade vääldigt nära grindstolpen

Elias var så snäll och lagade Mollys cykel innan han skulle åka i väg till sitt sommarjobb. Hon fick träna men blir lite arg i mellanåt. Emmie sa åt henne att låtsas att cykeln var en häst och att hon kunde rida på den. Det resulterade i en ilsken unge som sa - Jag vill att ni köpej en jicktig häst som jag kan jida på!!!! Hmm cykeln fick vara en cykel!


Elias ja, han har just börjat sitt sommarjobb i Erikssund, Sigtuna. Långt att åka  men han körde hela vägen dit. Det gick jättebra!
En stor fin gård där han får jobba, boendet var sådär så han byter boende i morgon. Vill kunna ha grejerna i kylen i fred.
Saknar just nu båda mina stora pojkar jättemycket!

Midsommarafton

Fint väder, bara lite moln.
Plötsligt väller det in folk, underbart!!
Elias höll sig hemma halva dagen, var tillochmed med ner till brunnen.

Vi började med sillunch. Fanns köttbullar o korv till barnen.
16 personer var vi på vår altan. Finns det hjärterum så....

Efter maten packade vi en fikakorg..åh förlåt, fikaskrinda heter det visst.



När vi sen skulle lägga ut våra picnicfiltar höll jag på att "dö" av skratt!!! Min fina filt som jag bla fick i sommarpresent från jobbet vecklades ut och där fick nog minst ......två pers plats :)) Pytteliten! Jag trodde att det var en normalstor filt men tji fick jag! Hannas filt och några jackor funkade också bra.
Kaffe, kladdkaka med grädde, kex o kakor, saft hade vi med oss! Barnen köpte klubbor och sockervadd.
Jag dansade runt stången med Emmie, Malte, Molly och Emelie.

Kolla in den lilla filten :)





Kusinbröder

Söstra mi och jag


Gick hemåt  i lite olika omgångar. Tappade bort ett gäng pga toabesök.

Efter en stund där alla tog det lugnt drog vi eld på grillen. God mat och jätte trevligt sällskap.
Ronja och Kimmen kom och var med några timmar.
Det blev familjekamp i kubb och kurragömma med dunk.
Vi avslutade kvällen inomhus med ost och kex på nattkröken.


 
Tack alla som förgyllde vår midsommar!!

Midsommar

I morgon är det midsommar och det tänker vi fira på bästa sätt!
Lillasyster m familj och storebror med familj kommer hit på fm.
Tillsammans äter vi sillunch med gott till ;) innan vi promenerar ner till Brunnen där det blir fika och dans runt stången.
På kvällen blir det grillat och lite lek med samma sällskap.
Det blir en härlig dag, det är jag säker på!!


Trevlig midsommar alla ♥


Övningskörning barn nr 3

Robins körkort: Check!
Ronjas körkort: På G!
Elias körkort: Påbörjat!

Ja nu har man börjat köra med barn nr 3. Gick ju riktigt bra första gången. Bara ett motorstopp och han försökte prata bort småfåglarna från vägen " Akta dig lilla fågeln, skynda, skynda" :)
Vår lilla Elias, djurvännen. Rätt som det var när vi åkte över Färjbron ropade han " Åh jag skulle vilja fiska, perfekt nu! Titta vad fint!" Jag tyckte att han var rolig att köra med men han tyckte att jag var tråkigoch tyst..kunde ju bero på att jag var riktigt trött.
Övningskörning varvat med pubertetsstinna barn och små rackarungar! Det är livet det :))









Som en vinnare!!

Jag känner mig som en vinnare!!! Jag kom in på YH i Västerås!!!!! Känns super , verkligen!! Jag är så redo för att sätta mig i skolbänken och sen ge mig ut i livet!!
Av ca 100 sökanden tii 30 platser blev jag vald, kan lova att det känns som en seger! 42 årig 8 barns mamma, farmor och barnskötare...Men med en massa livserfarenhet och antagligen det som krävs!!
Ja ni märker ju att jag helst vill skrika rakt ut hur glad jag är :))Håll för öronen nu!! AAaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh vad jag är glaaaaaaaaaaaaaaaaaad!!!!

Puss på alla som hejat på mig!!!

MISSÃO: PINTAR O MUNDO: + 365 Dias Felizes


Bakdag

Jag tycker inte om att baka, det har alla säkert hört förut. Jag gillar heller inte särskilt mycket att laga mat.
Men jag gör det! Det är som att sjunga, jag gör det hellre än bra!
I går gjorde jag paj. Två tacopajer och en special som Kimmen beställt. Det blev lyckat, såg bra ut och smakade bra! Fantastiskt!!
I dag har jag/vi bakat. Ronja och jag hjälptes åt att baka bullar som det tog en evig tid att få dom färdiga. Så många avbrott det blir!! Barn som är torstiga, hungriga, hittar på rackartyg ( leker i bilarna), vattenkrig, telefonsamtal, titta på förtält till husvagnen. Mot alla odds blev det helt okej bullar. Sen drog jag i gång med att baka tekakor och dom blev suuupergoda!!! Vad bra jag är!! Just nu är mitt självförtroende på topp!!!!








Giftsvamp??

Ännu ett litet samtal mellan ett barn och mig.
Malte kommer in i köket och frågar - Gissa vad jag har här. Han gömmer händerna bakom ryggen.
Jag gissar på lite olika saker...sten, spindel??
-Haha en svamp! Nu kan vi steka svamp och äta säger han glatt. Jag förklarar att svampar kan vara giftiga-Inte den här säger Malte. -Joo det kan den säger jag. - Men det är bara såna flugsvampar som är giftiga. -Nej det finns fler svampar som är farliga att äta! Man får ALDRIG äta en svamp man hittar ute!- Joo kantareller...
Nej inte om man inte frågat en vuxen först för du vet inte säkert om det är en kantarell. Och det där var inte en kantarell.-Neej men den var inte giftig för jag har prövat! Titta säger han och visar svampen där det fattas en tugga!
Okej, det gick bra den här gången som tur är!


Underbara ungar

Jag älskar verkligen den här bilden som är tagen i vår trädgård


Vänta, vänta, vänta........

Bland det värsta som finns är att vänta på något man vill......speciellt när känslan av att det blir som man önskar övergår i känslan av att det inte blir av..
Åhh vad det är jobbigt då! Meeen som tur är vet jag ju att jag är bäst ;) så egentligen spelar det ingen roll!!!

Puss på er alla ♥


Molly

Molly har fått oboy till frukost. Hon sitter med sin sked. Jag säger - Molly, vad vill du ha att äta? - Inget svarade hon. -Jo något måste du äta också! - Jag äter ju redan sa hon och åt vidare sin oboy. - Men oboyen dricker man ju! - Jag äter det man dricker svarade hon väldigt klokt!

 

Dag 2

Andra dagen...av "ledighet".
Jag vet inte om man kan kalla det att vara ledig när sommarlovet startat.
Full fart från morgon till kväll! Jag ger det några dagar innan rutinerna ska tillbaka.
Nu är kl 21.52. Malte o Molly har nyss somnat. Malte ligger i soffan med benen ner på golvet. Molly har slocknat på en madrass på golvet. Ronja, jag o Kimmen tittar på en film "Den bästa av mödrar", en tragisk film. Emmie har Ida-Sofia här för att sova över . Dom kom just in och fixar nått gott i köket. Elias är i stallet och pojkarna(Edvin o Albin ) är fortfarande ute med Samuel o Jakke. Micke sover sen flera timmar tillbaka. Tur att någon håller på rutinerna ;)
Själv har jag småplockat, klippt halva gräsmattan, stoppat bilen full med grejer som skulle till returen, lagat mat och plockat lite till...
I morgon blir det bull och matbrödsbakning så då blir det livat! Jag ska verkligen anstränga mig för att inte bränna sista plåten.

    

 

Måndag

Min första lediga dag. Semester/föräldraledig/tjänstledig/arbetslös....ungefär i den ordningen. Funkar ju bra på sommaren.
En väldigt regnig och trist dag men med glatt humör gick vi till en granne och vän där det bjöds på kaffe. Malte stannade kvar och lekte med sonen i huset. Molly o jag travade hem i ösregnet.
Hemma satte jag i gång att måla färdigt bordet, soffan, dörren och två väggljusstakar.


Målning pågår

Molly hade tråkigt och rätt som det var var hon borta. Pojkarna hade gått i väg till rinken för att spela fotboll och jag trodde i panik att hon följt efter dom! Ringde till en vän som bor i närheten av rinken. Hon gick och tittade men hittade ingen liten unge. Jag letade i hela huset flera gånger, tänkte att hon kanske lagt sig för att sova någonstans. Jag letade ute runt huset och på gatan. Regnet vräkte ner och Molly är lite rädd för att vara ute långa stunder själv så jag blev verkligen orolig. Rätt som det var hörde jag ett par busvisslingar, Göte vår granne ett par hus bort stod och viftade! Där var hon. I lugn och ro!! Efter en tillrättavisning fick hon stanna där medans jag målade färdigt.
15.30 ringde Elias och frågade hur lång tid det tog att åka till Enköping...han hade fått en tid för introduktionskurs för körkortet i Enköping....16.30!!! Det tar minst 50 minuter att åka. 15.50 kom vi i väg med Molly i bilen...vi hann precis innan kursen startade. Jag och Molly fick roa oss i 3 timmar! Vi började på MC Donalds där Molly åt en happy Meal och jag tog en kaffe. Man kan sitta länge och göra ingenting..rätt var det var stämde Moll upp i sång.."Hundla arton åttahundla, superbillig nummerupplysning via telefon o smssss!" Vackert tyckte jag och de som satt i närheten.
Nästa stopp blev Ica maxi där vi köpte två studsbollar eftersom hon alldeles innan tappade sin fina prinsessboll.

Hemma 21...nu är ha iaf färdig för att köra :))




Fantasi

Underbart med fantasi!
Molly har en uppsjö med underbara historier att berätta, sånger att sjunga. En hel hög med kompisar har hon också.
I fantasin!!
Hon sjunger om sina bebisar. En del som har ett väldigt tragiskt innehåll som den on sjöng i morse..."Min lilla bebis blev påkörd av en bil..och nu är den dööööd. Min vackra bebis är dööööd" Hm då blir mamma mörkrädd! Annars handler de om allt mellan himmel och jord :)
Historierna är så innehållsrika och fantastiska att man i bland undrar om det har hänt på riktigt.
Hennes kompisar är olika från gång till gång.
I går var det Rosa som hade en ros, en fin vacker ros i håret och Sten, han hade ramlat på en sten och slagit sig så det kom bloood! I dag är det Blommis...gissa vad hon har?? Just det Blommor :) och Sniglis som har en låtsas snigel på årspännet :)
Underbara unge....väx aldrig upp! Stanna som du är bara ett tag till och låt oss få njuta av ditt sinne lite till ♥


Här är en bild på några riktiga sniglar och deras bo.....Trulle är den stora och så kan vi skymta Brunis. Resten minns jag inte.

Helg/semester

Helg och faktiskt semester..för mig.
Vi fick för oss att besöka Ikea i Västerås. Det nya, stora Ikea.
Vi fick bara med oss Malte och Molly, visserligen räcker det ganska bra.
Vi började med att lämna in dom i lekrummet, Småland. Där en förskolekompis mamma jobbade.
En timme hade vi på oss att titta i lugn och ro..sa jag att Ikea är STORT?  En timme och vi hann halva...
Micke handlade husvagnsgrejer. Muggar, glas, bestick mm...bara det att vi inte har köpt nån husvagn :p
(nu har vi gjort det, i går. Men inte när vi var på Ikea)
Vi köpte lite bebis saker till Sandy. Ett babygym och div filtar. Det var farfarn som handlade.
Vi hämtade småttingarna och gick o fikade. Mumsigt och vi fick nya krafter till resten av varuhuset.
2 stora svarta lampor till köket blev det också. Coola!





Hemma igen och dags för mat.
Det blev grillat. Grillspett och sallad med fetaost, oliver, soltorkade tomater, olika salladssorter.





Som avslutning på en bra dag blev det kubbspel. Jag var med i det vinnande laget trots att det blev ett lagbyte!! Gissa vem som äger!!!

Motståndarna...

Vinnarkast av en VINNARE :)

Medans vi spelade på blodigt allvar roade sig några med lite annat...
Malva tuggade sönder ett gosedjur, en hammarhaj!! Malte o Molly lekte på studsmattan tillsammans med Jonna.

En dag jag inte vill att den skulle ta slut!!

Sommarfest

Fest och sommaravslutning tillsammans med glada,goa arbetskamrater.
Efter månader av tissel o tassel var det dags.
Cafförer bokade...jo hej du vad lustigt...
Micke satte sig vid datorn när jag gick i väg till upphämtningsplatsen.
Mötte upp mina kollegor och vi väntade en stund.
Sen sa Eva - Nehej, nu går vi vidare... så vi knallade gatan ner och jag lade snabbt i hop 2+2. Det var därför Micke hade skickat ut Edvin för att plocka ur bilen!! Chaffören var min egen man! Mycket lustigt ..hahaha :)
Färden gick till Margareta där vi hade en jätte rolig kväll!!
Härlig avslutning på ett härligt år!

Grill under "tak"

En cup gjordes med "vattenballonger" som kastades mot rektor Birgit och Eva.
Det slutade med att Margareta själv blev blöt.

Stilstudie i hästskokastning...
Uppifrån vänster. Nina, Margareta, Carina, Ann-Marie, Eva,
Erik, Anneli, Maria, Jag, Jenny,
Birgit.

Kubb ur ett annorlunda perspektiv. Carina håller i kastpinnen..och kameran..

Mer kubb...Halkiga pinnar!

Laddar om...

Lite mer avtackning med presenter. Kakmonstret fick ett fint kakfat och småkakor :)

En härlig kväll som trots regnet rymde massor av värme ♥

Så var det slut

Jobbigt och trist.
Jag vill inte lämna mitt jobb. Även om det nu innebär en lång ledig sommar så vill jag ha något att komma tillbaka till. Ett mål i mitt liv.
Jag bjöd på "Kimmens paj". Hallonpaj och vaniljsås. Färska jordubbar hade jag också med. Jag dukade fram på personalrummet och jag tror att det uppskattades.
Ann-Marie kom och hämtade mig. Jag trodde hon skulle prata om något men hon ville ge mig en present.
Jätte fina ljuslyktor som passar perfekt i vårt kök :) Tack snälla, rara! Jag kommer att sakna dig och är så glad att jag fått arbeta tillsammans med dig!! Kanske kommer förbi buan något i sommar om du har tur ;)
Det var väldigt lite barn på fritids så jag hämtade Malte och Molly som fick vara med mig ett par timmar. Det tyckte båda var jätte kul. De lekte med barnen båda två. Molly passade på att umgås lite med Ann-Marie i hennes klassrum där hon byggde och ritade.
Jag en rolig men jobbig dag.
Åhh vad jag kommer att sakna er alla!!!!



Skolavslutning 2011, Hedens skola

Skolavslutning....regn...Det hade varit uppehåll hela dagen men just innan vi skulle i väg började det.
Äh vad spelar lite regn för roll. Barnen var glada att det var avslutning och det var huvudsaken :)
Vi tågade in i kyrkan till musik.
Barnen fick sjunga och spela. Vår rektor höll "tal".
Jag blev avtackad med en fin blomma.
Ann-Marie blev avtackad med en STOR blomma efter 38 år på skolan. Den sista riktiga skolfröken. Nu finns det "bara" pedagoger kvar ;)
Det gick bra i kyrkan. Den som jag har ett extra öga på om dagarna var jätte duktig men hamnade i mitt knä efter ett tag. Där försökte han skrapa bort mitt nagellack. Det gick också disskussioner om Jesus var begravd i Brunnskyrkan eller inte ( det har vi i efterhand googlat på för att se hur det är).
Efteråt blev det samling för fotografering och en del presenter och blommor av barnen. När alla dragit i väg gick vi personal till restaurangen i brunn för att fika och prata. Det blev en trevlig stund.
Kändes lite trist att behöva lämna ett superroligt jobb och ett jättebra gäng. Men sånt är livet.





Tripp,trapp, trull......

Som små ljus.

Mellanstadiet sjunger vackert. Albin i rosa-vit skjorta.

Här blir jag avtackad. Efter kyrkan sa min snälla dotter och man att min klänning hade fastnat mellan skinkorna när jag stod där framme. Ett litet ögonblick av panik ;)

Ann-Marie i hennes fina folkdräkt.

Svårt att få alla åt samma håll :)

Härliga ungar i 1-3 A

Albins klass. 4de klass med Jannica o Maria.

Sånt som betyder något ♥
 
Vackra gåvor

Hjärnsläpp

Ja, jag vet att  jag allt som oftast är mer eller mindre sinnesförvirrad....
Här om dagen var vi och tittade på husvagnar...många husvagnar.
Jag hade klänning och som vanligt ingen väska. Gick och bar på mobilen medan vi tittade runt.
Okej..så långt var det lugnt.
När vi sedan hade varit hemma en ganska lång stund började jag lite smått fundera på var jag gjort av min mobil.
Tänkte att den antagligen låg kvar i bilen.
Ännu lite senare och mycket senare var den fortfarande borta.
Under natten sov jag orolig och var övertygad om att jag glömt den i V-ås eller tappat den ur bilen.
Morgonen kom men ingen mobil. Micke ringde och fick den spärrad eftersom jag var säker på att den var försvunnen.
Jag berättade för en del vänner att nu har jag ingen mobil och antagligen blir det ett nytt nr.

På kvällen var det dags för skolavslutning.
Jag jobbade till 17 men kunde gå ca 16. Stressade med ungarnas kläder och med mig själv.
Ville ju se lite städad ut.
letade lite efter bilnycklarna...Micke väntade.
När jag tillslut drog ut mina sandaler ur skohyllan ramlade .....MOBILEN ut på golvet!!
Hopsan!
Jag tittade på Micke som bet i hop ordentligt.
Jag böjde mig fram och knäppte på mig skorna när jag hörde min man säga - Petra! När vi kommer hem ska vi ha ett snack! Om värdesaker!!!
Jag brusade genast upp i en protest innan jag fick syn på hans leende. En suck fick jag i alla fall och det kan jag ju förstå!
Jag mindes då att jag hade tagit av sandalerna i bilen och burit in dom. Antagligen tillsammans med mobilen som hamnade i skohyllan.
Jaa just det, så kan det gå :)
Hjärnsläpp jag? Jaa!
Men nu har jag fått ett nytt kort med mitt gamla nr, som tur är :)


Årets första baddag

Lördag och solen strålar. 28 grader varmt.
Finns bara en sak att göra...bada.
Micke och Elias hade åkt upp till jämtland för att städa ur Elias rum på skolan. 65 mil enkel resa... Dom tog bussen med Acn..förstås. Vi fick då använda volvon med korsdrag..
Stävrebadet blev målet den här första baddagen. Jag, Emmie, Albin, Malte o Molly åkte först till affären i Salbohed för att handla lite fika. Vid stävre mötte vi upp Ronja o Kimmen. Lite senare dök delar av fam Bergstrand upp tillsammans med Edvin som sovit hos Jakke Bergstrand.
Det var riktigt hett ute och väldigt skönt i vattnet. Barnen låg i och till och med jag hoppade i för ett dopp.
Ungarna fick handla glass eller godis eftersom det var lördag.
Efter ett par timmars bad träffade vi på snoken som bor där i vattnet, ganska otrevligt tycker jag nog men så är det bara.
Tillslut drog molnen in och vi åkte lagom nör regnet stänkte på rutan. Det blev inte många stänk och bara lite muller. I Sala hade det visst regnat ordentligt och åskat!
Micke och Elias var hemma redan strax efter 19 på kvällen och Elias var snabbt i väg på cykel oc inte hemma förren efter 1 på natten.

Bilderna ar visst försvunnit...återkommer när dom hittats :p

Ronjas student

Den bästa dagen i hennes liv.....och en av mina mer stressiga!
Jag är så tacksam över att min kära mor tog åt sig att göra smörgåstårtorna till kvällen. Själv stod jag för handling, klädfix, baka paj, städa (onödigt, jag tror knappt att någon ens var inomhus) klippa gräs, fixa bord o stolar, duka mm mm mm Men med ovärderlig hjälp av barnen och Micke!!

Före                                                                   Efter


En del hade det bra                                   En kämpade med ballonger

Dagen rullade på med en temperatur på 28 grader i skuggan. Fruktansvärt hett.
Efter att ha slitit hela dagen blev det så dags att åka in till sala. Micke åkte före för att uträtta lite ärenden innan student tåget. Jag hade Emmie, Edvin o Malte med mig. Han hade Albin, Elias o Molly i bilen. Jag och Emmie köpte ett par "tights" som hon skulle ha på sig eftersom det fanns lite dåligt med det hemma. Hon och Edvin skulle gå med i studenttåget och spela trumpet.

Det var varmt på torgetså vi köpte dricka till barnen och micke körde tvillingarna till Kungsängsskolan där tåget skulle gå i från.

                                  I väntan





Åh så härligt att se alla fina ungdomar som lyckliga och nöjda sjöng för fulla halsar...stolta såg vi våra 13 åriga tvillingar spela i orkestern inför alla människor, vår vackra dotter var underbar som student!



Emmie i mitten och Edvin längst t höger

Sjung om studentens lyckliga dar...



Den enda vi saknade var förstås Robin som precis har börjat jobba och inte hade möjlighet att komma men vi träffar snart honom o hans lilla familj.

Mitt i röran på torget dök Niclas Bergvall upp för att fotografera...Jäkla Hanna tänkte Ronja! Som genast förstod vem som hade ett finger med i spelet...Nåja , hon ställde upp iaf med en viss oro att hennes öra skulle synas på bilden :) Nu i dag (sönd) ringde han för en kort intervju och jag antar att det gick bra.

Efteråt åkte vi hem till Sätrabrunn tillsammans med nära och kära för att äta och umgås. Det blev en väldigt trevlig kväll!








Kusin L, Kimmen, Kimmens syster Sanna, Kusin Daniel, Malte, Albin o Ronja

Albin, Ronja, Lena (Kimmens mamma) Sanna, Kimmen

Lilla T, Hanna, Ylva, Göte o Edvin

Natalie, Mormor Brittmarie, Rickard( Kimmens pappa), Johan,
Elias, Morfar Gunnar.



Skylt 1

Skylt 2

Vimplar som ungarna viftade med på torget

Senare på kvällen skulle Ronja åka in till Sala för att gå ut och Micke skjutsade henne...det visade sig att hon glömt legget hemma så det blev en hemmakväll tillsammans med Kimmen ist :) Jag tror att det inte gjorde henne så mcket , hon var trött och slut efter en tuff men rolig vecka!
   
När alla åkt hem

Själv blev jag sittandes uppe till efter ett för att vänta in Elias..


LOVE IS IN THE AIR ♥

,,,El mUnDo De MiS SuEñOs,,, - Fotolog


Uppdatering

I kväll uppdateras min blogg! Jag lovar!!!!
Cykelutflykt, student, baddag mm...
Det har bara varit så varmt att bloggen har fått stryka på foten ett par dagar.

I natt har vi iaf haft några campande ungar i trädgården.
På kvällen hade dom vattenkrig på gatan med slangen innan dom tillslut trängde in sig i tältet med datorer, dricka och snacks.
Själv somnade jag i soffan framför en halvbra film. När jag vaknade strax efter tolv var jag alldeles klibbig så det kändes inte direkt fräscht att krypa ner i sängen.  Runt halv ett ringde jag för att kolla om Elias var på väg hem, sen sov jag inte bra...Vid tretiden kom Edvin in från tältet och då var iaf Elias hemma. Edvin somnade på soffan.
Ca 07.30 lät det som en hel elefanthjord kom in när pojkarna regnade in från tältet....det läckte och dom var genomvåta! Datorer, kuddar o ungar i en salig röra....Haha härligt. Åskan mullrade på håll och regnet öste ner.




8.30 vankades det frukost och gänget samlades hungriga runt bordet, alla med bar överkropp...väldigt manligt ;)
Micke, jag och Elias satt i vardagsrummet med vårt kaffe och när det sen lugnade sig i köket lyxade jag med frukost i lugn o ro. Micke åkte för att lasta upp, på vägen lämnade han av Malte hos Elias i Muren. (en kompis)

Senare i dag blir det västerås för att titta lite på husvagnar.

Skön luft och nu tittar solen fram. Jaa det blir en fin söndag :))

Snart student

Tänk att man ska gå igenom studentveckan om och om igen....
Jobbigt som mamma.
Nu har "jag" klarat av studentfester, brännvinsbrännbol, cykelrace...och snart är studentdagen här!
Undra om jag kan pusta ut då??
Den senaste tiden känns det som jag tillbringat störst del i bilen. Skjutsa hit och dit, lämna grejer här, kläder där. Handla mat, skor, presenter....
Nu börjar jag bli riktigt less på att inte bara få vara hemma!! Jag vill ju sola och ha det skönt!!

Nåja i dag ska vi på cykelutflykt. Härligt i solskenet! Vi får se hur härligt det blir med en massa ungar mellan 7 & 9 år på cykel, små grusvägar och varmt...
Vi ska besöka en hästgård och ett lantbruk innan vi landar hemma hos en arbetskamrat där vi äter vår matsäck.

Nu hann jag skriva lite om dagen redan före 6 på morgonen så tack min käre make för att du ringde och väckte mig kl 5.....så jag slapp ligga och mysa en stund till i min varma, sköna säng ;)

Kameran följer naturligtvis med så bilder kommer i kväll.

Kvällens upplägg är sådant: Trädgårdsstädning
                                          Inomhus plock
                                          Damma
                                          Dammsuga
                                          Skura
                                          Lite hemligt pyssel ;)
Fredagens arbete (jag ledig):Baka bärpajer
                                          Ställa ut bord och stolar
                                          Duka
                                          Hämta björkar
                                          Stryka (om det behövs)
                                          Blåsa ballonger
                                          Duscha barn
                                          Åka till Sala Torg
                                          Studentfirande!!!

Emmie och Edvin ska vara med i studenttåget och spela trumpet!!!

Taget från Gotlandsfärjan kvällen den 3/6 2011 


Familjedag

De snaste åren har vi varje 6 Juni träffats vid Järndammen jag , mina syskon med familjer. Mamma o pappa med såklart.
Vi grillar, fikar, badar, spelar kubb och/ eller  boule, boccia. Vi har fiskat några gånger.
I år fattades det några barn men vi som var med hade en toppendag. Soligt och varmt. Ett gäng badade tillsammans med födelsedagshunden Malva som fyllde 5 år!!!

HÄR ÄR VÅR FINA NATIONALDAG 2011


Varmt o skönt

Delar av klanen Engvall/Strandberg/Eriksson
 
 
Tacksam att fotografera ♥

Badare. Edvin, Albin o kusin L
 
Fler som vågade doppa sig

Bråkstakar.....

Malva

Trollslända

Grillmästare

Gotland ToR

Fredag eftermiddag stack vi i väg. Micke, Emmie och jag.
Efter ett antal förmaningar till de hemmavarande barnen var det Gotland, Robin och hans familj som hägrade.
Hemma lämnade vi Ronja med Malte, Molly, Edvin och Albin. Kimmen fanns med på ett hörn. Pizza, nudlar, snacks fanns i skåpen. Dom skulle ta hand om varandra fredag till lördag. Lördag fm hämtades de två yngsta utav mormor o morfar där dom tillbringade lördagen och natten till söndag.

Vi kom tidigt till båten så vi hade tid att ströva i hamnen, fotografera, titta på en söt ankfamilj.
Kl 20.05 åkte båten i väg med oss ombord. En helt fantastisk kväll. Vi hade en bra sittplats där vi åt vår matsäck och tryckte lite godis. Vändtia och poker roade vi oss med, jag säger som ungarna..."jag suger på poker" ;)

Första stoppet i Enköping, där blev det glass!

På kajen i Nynäs.

Vi njöt av solnedgången på däck. Alldeles stilla på havet. Tur det eftersom Emmie var rädd att det skulle blåsa och gunga!

Tunnbrödmacka

Kolla Emmie och kolla flickan på bokomslaget!!!

Solnedgång.

När vi kommit av båten åkte vi direkt till vandrarhemmet där vi skulle sova. Efter lite letande i mörkret hittade vi äntligen in. Kl var ju runt 12 när vi kom dit så det var bra svart!
Ett helt klart godkänt sovställe var det, jag sov väldigt bra.
Äntligen var det nära...halv 9 åkte vi mot Bogegatan. Så var vi där! Robin kom ut och mötte oss vid parkeringen och efter lite kramkalas bar vi upp kassarna med bebiskläder(efter Molly), bärsele, kläder till Robin, presenter till lillan från oss och nära o kära.
Åhh där var hon, det ljuvligaste man kan tänka sig!! Nu kan det ju vara så att jag är partisk men hon är förfärligt söt!!! En massa svart hår, en liten söt haka, långa fingrar och tår. Hon sov så vi tittade på henne lite försiktigt..
Vi blev bjudna på frukost. Jätte gott! Väl mottagna blev vi av Adelinas pappa(morfarn) och av de nyblivna föräldrarna.
Efter lite väntan vaknade äntligen det lilla hjärtat ♥
Bedårande är ett passande ord!!
Stora, vakna ögon som förvånat tittade på sina släktingar...lilla skruttan.
Ja, nu är man verkligen en farmor och Micke en farfar. Det känns bra!!
21 år var jag när min förstfödda kom till världen. 21 år i år är min förstfödda när hans förstfödda kom till världen!


  









Sen blev det staden Visby några timmar medans Adelina och Sandy fick vila. Robin följde med oss ett tag innan han åkte hem igen.
Vi strosade runt lite, letade mat...vilket man tycker borde vara lätt i Visby innerstad men om man nu inte vill äta en riktig måltid utan bara vill ha en macka så var det inte lätt...Micke och Emmie drabbades av blodsockerfall medans jag var pigg o glad ändå! Tillslut hittade vi ett ställe och det blev ett stort hål i plånboken men gott var det.
Glassbaren nästa och då kom Robin igen, han var sugen på glass :)
Vi satt i hamnen med utsikt över alla båtar.

  
Vid domkyrkan


Fin utsikt

Äntligen nåt i magen




 En sväng till stranden hann vi också med men det blev inget dopp, bara fötterna. Brr det var kallt i havet.




Sen handlade vi lite grillmat och pyttesmå blöjor som vi tog med ut till motorcykelklubben. Där blev det grillning tillsammans med Adelina, Robin, Peda ( morfarn igen). Jättegott med rökt(färsk) lax som Peda köpt. Potatissallad som an också gjort. Vi grillade korv, kött och hallomi. Sen fick vi hälsa på Linas bror med flickvän. Dom hade en lustig hund med sig :))




Lilla Sandy var inte på sitt bästa humör under kvällen, antagligen lite magknip. Robin och Adelina imponerade verkligen med deras lugn. Inte ett dugg stressade över Sandys skrik. Underbart att se deras tålamod och kärlek!
Vi avslutade kvällen hemma i lägenheten men då sov den lilla så gott och vi ville inte störa henne så vi pratade en stund innan vi for därifrån. Den här gången var det jobbigt att lämna vår son....nu är ju faktiskt Gotland o Visby hans hem...Adelina och Sandy hans familj. Även Peda har en plats i Robins nya liv. Som mamma vill man ju vara där som stöd åt dom men jag får försöka stötta på avstånd!






Farmors rynkor ;)







Dax för grillning.

Emmie fick vara spätta för en kväll, här bakpå Pedas HD :))

Härlig helg hade vi i alla fall. Lite kvalitetstid med varandra och med dom på Gotland.
Båtresan hem gick också bra även om vi var betydligt tröttare än på ditresan. Lite gungningar kände vi av när vi närmade oss Nynäshamn.
Barnen hemma mådde bra men var glada att vi var hemma!!!
V 29 reser vi dit igen!! Längtar ♥

Seg dator

Jag hade verkligen tänkt uppdatera min blogg ordentligt i kväll. Det är 5 dagar sen sist.
Nu är min dator så fruktansvärt seg i kväll så jag skriver väldigt kort..

Gotland var fantastiskt under den snabbvisit vi var där. Världens sötaste, mest underbara lilla barnbarn.
En efterlängtad son och hans Lina. Visby en varm försommardag.

Här hemma överlevde de kvarlämnade barnen, tack och lov...

I dag har vi haft en traditionsenlig familjedag vid Järndammen. Vi tre syskon med familjer och våra föräldrar. Premiärbad och korvgrillning.

Jag skriver mer i morgon och lägger ut bilder...en lägger jag ut i dag på det nionde underverket i vår familj...


Sandy med svenskt uttal ♥

RSS 2.0