Helt ensam

Jag sitter faktiskt helt ensam framför tvn o tittar på melodifestivalen. Borde kännas skönt, känns tomt=(
Det får mig att  fundera...... jobbigt !


Ju fler skor i hallen ju mer kärlek, desto mer tvätt i korgen desto mer omtanke, , ju mer disk i köket o saker på golvet ju fler kramar i närheten. Fint,städat o perfekt då är det tomt,tyst o kärlekslöst. Så låt det spridas saker runt mig då sprids det så mycket kärlek vi behöver<3

Tvilling kram

Syster kram

Småsyskon kram

Mys kram

Storebror kram

Släkt kram

Mamma kram

Marknad

Sala marknad när solen skiner är en "social verksamhet". Det är en trevlig tillställning när det är vackert väder o folk törs ge sig ut. Alltid träffar man på någon bortglömd vän eller släkting. Snart ger vi oss av, i allafall några av oss.
Vi kanske ses!

REKORD=)

Har faktiskt slagit eget rekord, trots att jag har så många (enligt andra) barn så har jag aldrig varit hemma tre år i sträck,det har jag nu!! Börjar sakna "vuxentid" lite grann. Att umgås med vuxna utan barn är rätt skönt ibland. Då uppskattar jag barnen ännu mer. Jag kräver inte så mycke tid bara nån timme här eller en kväll där. JaJa barnen blir stora alltför fort snart sitter vi väll där alldeles själva o grämer oss över det:P
Man blir liksom bort plockad ur vuxenvärlden när man får småbarn konstigt eller??

"VUXENVÄRLD" goda vänner, glatt sällskap

Jag menar inte att klaga. Det är helt självalt och helt klart värt det!!! Jag tänker stanna med minst enfot i barnvärlden länge än<3

SKOR

Så här kan det  se ut..................när jag plockat undan o bara hälften är hemma=)

Järndammen


Mollan o moster

3 kusiner

Vi hade en jätte härlig dag! De tre stora barnen blev hemma, vi åkte för tidigt!
Mollan blev sur på BVC tanten som stack en spruta i armen på henne. De andra 4 röjde ute i väntrummet sen blev MM arg o ville inte gå därifrån, Mollan hängde på. Abbe var överspänd o Edde irriterad på Abbe. Jag tog några djupa andetag så gick allt bra!

VINTERLOV

Jag har ju lovat en massa, så det är bara att stå sitt kast! I dag ska vi packa in 200 pulkor o bobbar samt en massa skidor i vår lilla buss. Sen drar vi till Järndammen! Varm oboy, kaffe o mackor det är väl rätt härligt ändå!! Blött, livat men skoj! Syster med pojkar ska med, mormor skulle komma efter.
Först ska vi titta in på BVC med Mollan som har en tid där i dag. Bäst att kolla så det stämmer först=)
Nu ska Mollan o Emsan hoppa i badet så dom blir rena o fina. (största syrran har nämligen målat med en penna på sin syster, Emsan).
Vi tar lite bilder som kommer på bloggen senare i dag.
Puss o hej

Salbohedsbacken onsd em


FULL FART HOBSON,MOLLAN & ELLY

ELLY MED SMÅSYSKON SOM AVGUDAR HONOM

HÄRLIGT ATT HA DEN ÄLDSTA MED

FULL FART I BACKEN

Eftermiddagen blev inte som det var tänkt. Edde åkte med en kompis till badhuset. Jag tog efter stor påtryckning ungar,pulkor o bilen till salboheds backen. Tillochmed de stora killarna var med, dom blev som småbarn på nytt. Det är väl tur att dom får "leka" ibland. Nu är det tröttsamt o lite grinigt i allafall hos den minsta lilla Mollan. Edde o Abbe ärpå godisbingo. Elly åkte med 18 bussen till sala för att köpa energidryck o godis. Han kommer hem med 21 bussen tillsammans med en kompis. Drygt tycker jag men ingenting är omöjligt enligt vissa.

ONSDAG

Undra när barnen tänker vakna?? De stora alltså! Är det det som är meningen med livet när man är så där 16-19 år, att sova bort halva dagen!!
Jag ska inte klaga dom brukar komma upp rätt skapligt. Det som gör mig lätt irriterad är FRUKOSTEN som åker ut o in ur kylen från 7 - lunch ca. Okey bit i hop morsan.
Nu har mina små med påhejning av Emsan hopptävling från rumsbordet det är INTE tillåtet!!
Nu ska jag engagera mig i mina barn en stund/ Hej svejs


Snart är vi där, paradiset. Den här gången med skidor i packningen!!!

SPORTLOV

Alla barn lediga. Det är riktigt mysigt. Elly är o tjatar i mina öron hela tiden om än det en än det andra!!
I söndags var vi vid lärkbacken o åkte pulka, Emsan, Edde, Abbe, MM, Mollan, pappsen o jag. Det gick undan o ungarna flög på hoppen.
Sen åkte vi för att uppvakta syrrans lilla M som fyllt två år. MM hade inte ens tid att fika, bara lek,lek o lek!!
I dag skjutsade jag Edde till tandläkaren problemet var bara att det var i morron han skulle vara där. Domvar så snälla o tog in honom ändå det blev bara lite längre väntan.
Nu är kl 19.00 pappa somnade i soffan, Mollan satt en stund , tittade  o lyssnade (på snarkningarna) sen somnade hon oxå!
Det går fortfarande bra utan napp, båda har lyckats hitta varsin gammal napp men jag tog dom direkt. Det funkade!
Ska hämta Homs o Elly i stan sen, känns lite jobbigt att åka ut men jag vill gärna ha hem dom<3

SÅÅ DUKTIGA!!

Napparna är historia!! I natt hämtade tomten småttingarnas nappar. Ett meddelande om hur duktiga de är o hur glada tomte bebisarna blev fanns i påsarna även leksaker o ballonger. Lyckan var gjord när vi pulsade ut i snön kl 7 i morse för att titta vad som fanns där.

Kallt men spännande.

Ballonger pryder påsarna

Överraskad??

En liten kattmamma med ungar.

Biltrailer med bilar.

Vilken snäll tomte!! Och vilka duktiga ungar, undrar vad som hände?? Ungarna somnade utan problem o sov HELA natten i EGNA sängar!!! UTAN NAPPAR!!

LÖRDAG........IGEN

Idag åkte vi o storhandlade i v-ås. Det känndes som det var jättelänge sen jag var med. Jag blev lite stressad mot slutet, det var som att vi hade 25 ungar med men de var "bara" 5.
Nar vi kom hem gjorde vi i ordning napparna till tomtens bebisar. Vi stoppade dom i två fina påsar som vi sedan hängde ut i busken så tomten kan hämta dom i natt. I morronska vi titta om han varit där, kanske ligger det nåt annat kul i påsarna.
Nu är det snart sovdax vi får väl se hur det går för vår lilla nappkille o lillsnuttan. Positivt tänkande!!
HÄR FIXAR VI UNDER ANDAKT


Sen lite lördagsgodis
FREDAG


Morgonmys på led....

Städhjälp inför fredagsmyset

Det blev kväll med hamburgare, Homsan hade en kompis på besök o jag somnade nästan innan lets dans hade börjat.

TIDEN GÅR

FEM ÅR HAR DET GÅTT, JUST IDAG DEN 20 FEBRUARI. EN LILLEBROR, EN SON, EN SVÅGER O GOD VÄN LÄMNADE OSS.
JAG SÄNDER EN TANKE TILL JUST DIG, JUST IDAG. SÄNDER DEN MOT STJÄRNORNA OCH HOPPAS DU LYCKAS FÅNGA DEN. DET ÄR EN TANKE MED VÄRME OCH LJUS OCH DEN ÄR BARA DIN.
NÄSTA TANKE SÄNDER JAG TILL DIN FAMILJ, DINA TRE BARN SOM HAR STYRKA ATT FORTSÄTTA UTAN DIG, SOM  SAKNAR DIG OCH TÄNKER PÅ DIG MED KÄRLEK.
HOPPAS DU BLICKAR NER PÅ OSS ALLA JUST I DAG!


EN HÄLSNING

Skickar en hälsning till mina systersöner, jag saknar er.

Stora L med Mostern

En stor man i en liten kropp.

GRATTIS LILLA M

Idag fyller mitt lilla gudbarn 2 år, hoppas din födelsedag blir härlig. Vi ses i helgen när vi kommer med presenter!!

Puss  från Moster med familj

HÄR ÄR HAN, SÖTNOSEN<3

MÅNDAGEN I BILDER


MM med sin fina tågbana

Ett rött släp o en fia med knuff pjäs hittade vi i videon, nu funkar den äntligen!

Vi tränar ord, pläpple,pläpple o pläpple.

IDAG ÄR DET MÅNDAG

Vi har haft en jätte lugn o skön dag trots att eller för att vi inte är riktigt friska. Båda småbarnen är hängiga. Vi har byggt en jätte fin tågbana, Mollan fick sin egen eftersom hon mest var i vägen. Sen har vi övat ord och namn. Hurra, vi fick fart på den gamla videon en spelpjäs till fia med knuff o en liten röd släpkärra hittade vi innuti. Nu går den som en klocka!!
MMs pottbestyr har funkat riktigt bra i dag, inga olyckor hitills.

INFLUENSA??

Ont i kroppen, huvet, nästan 40 graders feber. Elände är just vad det är.
Ute är det vackert väder, perfekt för en skidtur eller bara en promenad. Det är ju konstigt att man längtar efter såna vardagliga saker just när man knappt tar sig upp ur soffan :(
glädjeämnen

MOLLAN
Mollan hittadeenegen backe att åka i, vår trappa. Perfekt att åka på magen.

URSÄKTA!

Jag vetatt jag är tjatig men två veckor var vi friska, två nästan två veckor. Nu är JAG sjuk. Mamman, familjens alltiallo, kokerska, städerska, ompysslare, organisatör. Gissa hur vi har det här hemma nu, jo riktigt skapligt. Edde sköter tvätten, Emsan pysslar med de små, de andra gör så gott de kan(när det passar dom).
Pappan har varit på långtur igen, åkte i går kommer hem i kväll.
Alltför denna gång...

BRA MED BRORSOR

Massor med snö o vinter. Då åker väl skidorna på? Jarå, men favoriten är när brorsan tar fram moppen och sladdar med pulkan bakom.

Här minsta syrran bakom Elly.

Här racerföraren nr 1.

Sen hittade vi lite sängar o stolar att vila i.

Mollan "sover".

MM passar på att ta ett mellanmål....

Det blev lite kallt!

Snart kommer vår pappa äntligen hem, vi saknar dig fast du är dryg!!!

<3

<3 åldern spelar ingen roll :D


<3<3<3 60 år mellan mormor o Mollan

VILKEN DAG:O

Idag har jag haft en sån där dag man helst vill slippa. Jag tror alla vaknade på fel sida, lite sur morron. Efter att barn kommit i väg till skolan med skidor o annat, stod jag i telefonkö hur länge som helst. Jag hade en tid att påssa kl 10. Just när jag lagt på luren ringde barnvakten o sa att hon nog inte skulle hinna ut i tid!!! Å nej det var ett viktigt möte. Somtur är finns det vänner som  ställer upp, en vännina hade sin lediga dag somhon offrade en del av för att passa mina två små. TACK SÅ JÄTTE MYCKET!
Stressade till mötet,från mötet,tillstan,hämta Homs,till revisorn,till makens jobb,till macken,till coop(för att gå på toa), till home butiken,hem,telefonkö,skicka på handboll ,städa tvättstugan,laga mat,äta mat,installera maskiner,sätta på tvätt,pyamaser på,natta barn,slå ner baken i soffan o här sitter jag..............................................MEN efter att ha tittat på tv -programmet "familjen annorlunda" känns det rätt lugnt. Annorlunda, vad betyder det. Vår familj känner oss inte annorlunda. SPECIELL, vi är speciella, men det är väl ni också??
Ge gärna en kommentar om detta. vill gärna höra DIN åsikt, känd som okänd :D

KAATASTROF!!!

TVÄTTMASKINEN gick sönder! Vad gör man??? 8 barn + 2 vuxna = TONVIS av smutstvätt.
Tonårsdottern har precis laddat en full maskin med enbart hennes kläder (brukar bli så när man städar sitt rum).
-HERREGUD, mina kläder!! Nu har jag INGET att ta på mig i morron.
Okej,ska vi köpa nya kläder, tvätta för hand, eller? NEJ , idag har stora plånboken åkt fram. I tvättstugan står en ny tvättmaskin o torktumlare, redan i full gång. Så är det i en storfamilj. ingen rast ingen ro, bara att köra på! :d

LILLA PIPPI LÅNGSTRUMP


Första flätan (kommer inte att funka i vaket tillstånd)

Fredag

Idag har vi varit ute i pulkabacken, det snöade harliga snöflingor. Jag släpade på två pulkor/bob med barn på, bar på ett åkdon, hade en hund i koppel. Det gick bra dit. På hemväg fick hunden syn på en katt. hon slet sig, jag släppte ungarna i NEDför backe(ett smart drag), Sprang efter hunden,fångade henne, tillbaka för att fånga upp ungar.Jag svor som en borstbindare.Det var väldigt irriterande faktiskt.
Efter lunch o vila gick vi ut igen för att bygga en snöborg. I den satt Emsan o MM o åt bullar. MM var ute nästan tre timmar UTAN blöja.
På kvällen kollade vi in lets dans, alla var inte så intresserade så det blev mycke tok...

MOGNA MÄN

INTE RIKTIGT KLOKA !!!!

Homsan brukar säga att vår familj inte är riktigt klok. Jag tycker att vi är helt normala, ibland kanske det slår över:D
Kolla in bilderna tagna vid en helt vanlig middag hos familjen SDet var bara lilla Mollan som trollade med fötterna.

Ibland är allt frid o fröjd. Här har ett par troll tagit plats i stora systers sköna säng, inte så populärt men svårt att motstå<3

MM efter en tuff vecka.

Abbes mys-kväll med syrran.

VINTERDAGAR

Efter en förmiddag med lek o bus på öppnaförskolan var det skönt att komma ut i solskenet. Vi tog pulkor o tefat med till pulkabacken.
Där var det full fart. MM älskar att åka på alla sätt nedför backen, jag tyckte det gick lite väl fort för småttingarna men det tyckte inte dom. MM satte sig på bobben o kastade sig ut för backen, med en stor sladd landae han snyggt framför mina fötter. Mollan tyckte det var roligast att springa ner o gå upp. Jag fick rädda henne från att bli påkörd emellanåt.
I MÅNDAGS hade mellan barnen studiedag då vi passade på att baka bullar, jag gjorde degen ungarn bakade.RÄKNA BARN

Att folk räknar barn har vi varit med om , många gånger. Att jag själv skulle göra det trodde jag inte.
Var på Coop forum i v-ås för att köpa godis. Jag tog med Abbe, Emsan o Edde in i affären, till godis hyllan. Rätt vad det är kommer en familj, det kryllar av barn, rätt små barn. Jag tror först att det är två familjer men förstår snart att det är en o samma. Äldsta kanske 9 år, yngsta i maxi cosi bara någon månad. Jag räknar och upptäcker att det "bara" är sex barn.
De plockar godis som tokiga, mamma har fullt sjå att se till att det inte blir för mycket(känner igen mig) Skrattar för mig själv o tittar på pappan som står helt lugnt o vaktar ett sovande spädbarn...
När jag kommer ut till våran buss står en nästan likadan bredvid o min man som väntad med våra två små sovande barn utropar.... Såg du? Det bara välde ut ungar!!!! Okej, undrar nu hur det är när vi kommer allihop?????

Några av oss på samma bild.

FORTS:ST-HOLM...

Kväll dag 2:


Hotellfoaje med lite drickbart från baren.

Kvällen avslutas på hotellrummet i trevligt sällskap!

Dag 3:

Framför hotellet.
Dagen var vigd åt shopping. Presenter åt ungarna är ju viktigt, stora som små.
Sen bar det av hemåt.
Vi stannade och åt lunch på ikea i barkarby, vi travade i rask takt igenom affären som är riktigt STOR. Gillar man ikea är det bra om inte är det hemskt.
Väl hemma möttes vi av ett tjockt snölager, Det fanns inge snö i storstan.

Hemma hade allt gått rätt bra, små barnen brydde sig inte så väldigt mycket faktiskt även om alla andades ut när vi väl var hemma(i alla fall farmor).
Man behöver åka bort för att uppskatta hemma!!!

TACK TILL TREVLIGT SÄLLSKAP, HOPPAS VI GÖR OM DET IGEN!


ST-HOLMS WEEKEND

Vår relax helg i bilder.....o kommentarer.

DAG 1
Vi åkte bil upp till storstaden, jag mådde faktiskt inte riktigt bra. Huvudvärk o känning av magkatarr(eller nåt).
Tänkte att jag nog blev tvungen att ligga kvar på hotellrummet den kvällen.
Kom fram till Stockholm quality globe hotel, jag tog tabletter mot det mesta o vips mådde jag bättre. Efter ett glas vin drog vi ut för att hitta något enkelt matställe i närheten men det var inte så enkelt..
Det närmsta haket låg inte nära. Pizza/kebab blev det tillslut.

Satt på hotellrummet tillsammans med grannarna, drack vin o annat , mysigt o trevligt.

DAG 2

HOTELLFRUKOST MED UTSIKT IN I GLOBEN


GRANNENS SENDRAG ,EN ROLIG STUND FÖR OSS ANDRA ( man kan undra vad han gör under bordet vid frukosten)

Vi begav oss via tunnelbana ner på city. Man upptäcker att vi inte är storstadsmänniskor, undra om det syns??
 Tre kändisar stöter vi på: Linus Walgren, Christina Scollin o Måns Möller(Makens idol)


ST-HOLMS ÄLDSTA CAFE


PUB PÅ EFTERMIDDAGEN!!!!SKÅL:D


MONGOLISKA RESTURANGEN (kolla in pinnarna) VI ÅT SHUSHI SUPER GOTT!!
 

Fortsättning följer............................................ (finns vissa stressmoment runt mig)

RSS 2.0