Gustavsviks äventyrsbad

Som Micke sa: Så lätt bränner man 1000 spänn, värt varenda krona!!!!
En heldag i örebro tack vare Albin!
Han har ett slags belöningssystem där belöningen denna gång var en resa till ett badhus. Hans val var att åka själv eller ta med sina syskon och så underbara våra barn är så valde han självklart att ta med alla!
Upp i ottan, skynda på med matsäck o kaffe när vi kom på att ......vi skulle vrida tillbaka klockan en timme!!!!
Ja, det var bara att ta det lugnt då.
Köttbullesallad, skinksallad, mackor, risifrutti, bananer, bullar o kakor. Vi skulle nog klara oss flera dagar om vi ville.
Vi anlände iaf tillslut. Sen blev det till att på helspänn ha koll på var barnen var! De tre stora som var med fick lova att ha koll på varandra så hade vi koll på de två små.
Både jag o Micke provade lite rutchkanor o forsar. Jag fick lov att flytta om banden på min överdel eftersom allt inte ville hålla sig på plats i vattenvirvlarna :) Malte tyckte att det var läskigt med hajarna som man kunde dyka ner o titta på. Annars var det bara kul! Vi har ju inga vattenrädda barn direkt.

Malte i farten

Albin

Lilla Moll

Oj då här har nån annan fått tag på kameran....lite lunch blev det..

Härligt

Slapparstund

Lagom fart för en liten tjej

Maltes favorit!!

Lite läskigt!!

Blev nyss ut tvingad på en promenad med lilla hunden. Rätt skönt faktiskt att gå en sväng helt själv utan tjatiga, gnälliga tonåringar.
Mörkt, höstigt, lite blåsigt...jag tror faktiskt att Malva är mer mörkrädd än vad jag är.
När vi gått en bit och vänt hemmåt igen hör jag plötsligt en lågmäld röst, ser en människa en bit framför oss som kommer med raska steg mot oss.....det ser lite konstigt ut o jag får inet grepp om vad som är konstigt förren vi möts. Svartklädd med en mössa neddragen över hela ansiktet kommer han så nära att han snuddar mig. Det var ansiktet som var konstigt, utan konturer liksom. Det var mössan som gjorde det. Lite läskigt var det . Jag kom på att det är halloween den här helgen och jag hoppas verkligen att den unge mannen var utklädd pga det annars var det väldigt obehagligt. Brrrrrr!!!!SPÖKE blir mitt första ord i Dagens ord :
Icke substantiellt andeväsen som är avliden persons gengångare, vålnad.Kanske var en sån jag mötte i kväll ;)

utdrag ur mina anteckningar:

krav i mitt liv

av Petra Strandberg Fd Engvall  den 20 maj 2010 kl. 22:31
Livet blir vad det är, det är bara att följa med.
I bland är det motvind, i bland medvind.
I mitt liv har det för det mesta blåst åt rätt håll.
Någon annan kanske inte hade tyckt detsamma men mina krav är inte så höga.
Kraven i mitt liv är:
att hitta kärleken
ha hälsan
känna lycka
ha närhet

Jag har uppfyllt dom alla och vet av erfarenhet att efter regn kommer solsken.
Hos mig är det mest varma sommarregn och en och annan störtskur, precis som det ska vara <3

"vinparty"

Visst låter det trevligt? Folk att umgås med över ett par glas vin, lite sällskapspel och kanske dans framåt kvällen.
Inte det här "Vinpartyt" inte....Malte fick post, ett inbjudningskort till ett haloweenparty hos mormor o morfar. Hela familjen fick följa med. Jag läser kortet o barnen pratar om vad dom ska klä ut sig till....prinsessa säger molly, fladdermus säger Malte. Du kan väl också vara fladdermus säger han till Molly. Molly tar kortet och läser högt (låtsas läser) Jag får komma på VINPARTY till mormor o morfar, ska vara en PLADDERMUS :) Härligt tycker jag!!
Nu kanske hon brås på mor sin och pladdrar efter ett glas vin men det hoppas jag att jag slipper se på många år än ;)
Nu återstår att se hur mycket vin det serveras hos mina föräldrar på lördag!!!

 

Funktionshinder

Jag har varit på en mycket intressant föreläsning om ADHD. En man som haft stora problem i livet pga sitt funktionshinder. Han fick en diagnos som vuxen efter att tillbringat flera år i fängelset. Han har nu hittat strategier som hjälper honom i vardagen. En tänkvärd sak som han sa var:"Att få viljan förväxlad med förmågan". Det handlar inte alltid om att vilja, det handlar om att ha förmåga att utföra eller klara av ett arbete eller en situation 
Det är så intressant med de här problemen runt barn, unga o vuxna så intressant att jag funderar på att läsa en kurs på distans som handlar om Socialtbehandlingsarbete. Vi får väl se hur det går.

Nu är i alla fall ett tufft beslut taget och det är nog min lott här i livet att gå framåt för att sen hamna på ruta ett igen, den här gången gjorde jag det alldeles själv. Nu återstår det att se om beslutet var så rätt som det känns men jag kan inte lägga några procent här och några där när 100 procents engagemang behövs på ett och samma ställe.


Tveksam

I dag var jag väldigt tveksam till att träna men bestämde mig tillslut, mest för att Emmie ändå skulle hämtas i stan. MIcke o ronja fick för sig att dom skulle med o simma men behövde först äta. Såå jag lagar mat och dom äter o äter o äter.....så kommer jag på att det är måndag...badhuset är stängt :) Eftersom min älskade man o dotter nu var proppmätta var dom tacksamma att lite snyggt få dra sig ur simmningen ;) Jag fick åka själv!
Ett skönt pass blev det, hämtning av barnet sen hem o slappa framför underbara Maria Montazami med en kopp te. Micke sa att jag skulle väcka honom när jag kom hem och det gjorde jag! Men han sover fortfarande gott bredvid småfolket :)
Nu sitter jag helt själv här och tittar på ett totalt iq befriat program, väldigt skönt :)Så himla härlig, hur kan man låta bli att älska henne??

blääää!!

Söndag kväll och jag har slagit mig ner vid datorn.
Den här helgen har varit väldigt upp och ner. Det mesta har varit jättebra!! Vi har gjort en massa tillsammans. Tittat på handboll, grejat hemma...slutat med godis ända fram till i april efter en överrenskommelse med några av barnen. Om vi lyckas blir det Grönalund i vår!! Vi har varit till V-ås o köpt en mp3, ikea, handlat på Ica maxi. Hämtat en frys, frostat av en annan frys. Tvättat o plockat. Haft myys i dagarna två. Som sagt det mesta har varit upp. Det som varit ner är att jag faktiskt inte mår bra. När jag gick tillbaka i min blogg så var jag på ungefär samma ställe och stampade i Mars. Jag vet faktiskt inte vad det är men eftersom jag har en UNDERBAR man som nog inte alltid känner sig särskilt uppskattat så kommer jag att komma upp ur den här gropen igen. Bara att prata o gråta lite hjälper faktiskt. Att få en massa kärlek betyder massor och det får jag så mycket jag någonsin behöver. Tro inte att jag går omkring o är deppig hela tiden, nej det kommer bara över mig i bland. Det finns så mycket bra i mitt liv och jag har så mycket att göra att det är svårt att hinna gräva ner sig.

Jastja A-M! Jag glömde köpa pepparkakor! Hur ska det gå nu???

Waxing Moon Rising


Look at the mooon

Söta lilla Molly!! <3

Tidigare i kväll komm Molly springande och ropade Mamma, mamma månen är där ute!! Kom och titta! Jag följde med och där på himlen lyste månen så fint, stor och rund. - Var är bebisen? frågade Molly. - Vilken bebis? sa jag.
- Men det är ju bara pappan där uppe. Var är Mamman o bebisen då? Frågade min underbara lilla unge :)


Pappa månen

En liten Moll <3

Vackra vinter

how to swim in a sieve


Mycket är det :)

I dag var det en sån tidig dag, när jag slutade 12. Skönt att jag har såna dagar!
Hämtade barnen på dagis, Molly börjar bli ordentligt förkyld och verkade lite hängig.
Hemma hade Ronja och Kimmen med hjälp av Edvin städat o fixat det riktigt fint, vad glad man blir då!
Jag fick ett infall o ringede till Micke för att fråga om han vill följa med till gymmet, gissa om jag blev förvånad när han sa ja!!!!! Jag packade två väskor  som jag tog med till stan. De stora ungarna passade de två små. När vi kom till badhuset visade det sig att man inte bara kunde prova att träna en gång utan att ha bokat tid med en instruktör så Micke fick simma ist. Det gick bra det med. Jag körde i alla fall ett pass. Aldrig trodde jag väl att jag skulle tycka om att träna, nu har det gått så långt om jag "missar" en kväll blir jag rastlös.


På cykeln....


Efter träningen när jag kom hem var det bara att ställa sig vid spisen. Ronja hade beställt kryddiga köttfärsbiffar a la Petra, klyftpotatis, tomatsås, zatziki o sallad.
Ronja skalade potstis o morötter o jag fixade resten.
Åhh så gott, mycket smak och fina färger. Tänk så lätt det går att laga mat när man kan ägna sig åt bara det. Städningen var ordnad, Micke var hemma o kunde se till småttingarna o Ronja hjälpte till....sen blev det lite tävlan om finaste uppläggningen också :)

     

Kimmens upplägg                                 Ronjas                                          och mitt............

Några familjemedlemmar

Nu kom familjens 5 minsta in efter att ha varit ute i kylan. Det är riktigt kallt när det blir minusgrader innan man blir van. Overallerna åkte på de två minsta o vantar... nu är dom rödblommiga o fina när Emmie fått för sig att dom ska baka brysselkex. En trött malte är inte på humör så vi får väl se hur det går...tur att Emmie har en ängels tålamod när det gäller sina småsyskon.GÅRDAGENS BAGERIAlbin som bakar till en överraskningsfest barnen ordnat för sin fröken som fyller år

Chokladrutor a la Albin.

Ronja=chokladbollar :) <3Ja just ja måste ju bara berätta vad som hände i går....
Molly fångade Malte i ett fängelse....under tvättkorgen...på rumsbordet.....med henne själv som fångvaktare......uppe på.....resultatet blev ett vardagsrumsbord mindre :( Det sprack och gick inte att laga...efter andra försöket.


Malte under, Mollan över

<3

Undra om jag har låtit lite deppig på sistonde, lite så är det nog men jag försöker råda bot på det bla genom att äta pepparkakor på jobbet...jag och A-M har fått för oss att det blir lite bättre då :)
Åh snart är det dax för lite sånt, pepparkaksbak och glöggmys. Då blir det nog mycket bättre! Jag är ju en julälskare <3 Ska se fram mot en underbar jul :)<3

Som en bergodalbana

Upp och ner går det, livet. Mitt går nog lite åt nedförsbacke hållet eller kanske bara lite motvind så här på höstkanten.
Att bli kallad för en supermamma kan ju göra en stolt men när man minst av allt känner sig som en sån blir det inte bra. Jag VET att jag är en bra mamma till mina barn, jag vet att vi som föräldrar gör allt vi kan. I bland känns det bara så svårt att vara just det, förälder. Men nya erfarenheter gör oss starkare (hoppas jag). Det blir bra det är jag säker på!! Tur att jag har min obotliga positivitet kvar :)
Sen är jag tillbaka till det där med jobb.....jag har ju en otrolig tur när det gäller jobb men får anställningarna terminsvis vilket gör mig lite orolig inför varje terminsslut. Nu är vi förbi oktobers mitt och bara två månader från jul. Ska jag söka mig någon annanstans? Ska jag räkna med att få vara kvar? Fungerar det att vara kvar med eget barn på samma skola? Många frågor men få svar...
Det är lite av min egen privata bergodalbana, jag brukar inte gå in så mycket på det privata, känsliga planet men så blev det nu...


Här kan man andas <3

Ett år, två år tillbakaJag tittade tillbaka två år i tiden på min blogg, då såg det ut så här.....

18 okt 2009

SKÄRPNING!!!!!!

Jag blev med, ja jag bara blev med i en stegtävling genom jobbet. Jag som inte direkt gillar att promenera änå tycker jag att jag har varit rätt duktig. Haha tills jag la in stegen på datorn och det visade sig att jag ligger .......sist nästan i alla fall:( har lägst genomsnitt på steg om dagen!!!! Hur kom det sig? Nu gäller det, jag MÅSTE öka stegen!! Kanske ska sätta stegräknaren på Molly!? Då borde det bli en del steg:) men det är ju inte lönt att fuska eftersom det bara är jag som förlorar på det!! Jaja jag SKA, först ska jag bara........


16 okt 2008

FÅR MAN INGEN MAT???
20 okt 2008

Mellanmålsfix

Abbe o M.M fixar scones till sina syskon, mollan är med


Nu till min egen slutsats...

För två år sen var jag hemmamamma! Den bästa tiden i mitt liv!!! Tiden räckte till för alla, kanske inte så mycket till mig själv.  Livet rullade på med småbarn, skolbarn, hemmafix och en massa mysiga stunder.

För ett år sedan var jag tillbaka i arbetslivet. På mitt "gamla" jobb. Försökte ta tag i träning och vikt... Ogillar promenader! Blev mindre tid till det mysiga vardagslivet men kunde fortfarande hitta en hel del stunder med barnen som vi tog vara på.

Nu okt 2010....jaa med facit i hand så räcker inte tiden riktigt till. Får lov att kämpa hårt för dom små stunder av total avslappning tillsammans med hela eller delar av familjen. Livet består allt mer av möten, skjutsande av våra ungdommar, hämtningar o lämningar. Två av barnen har hunnit att delvis lämna boet medans en pojkvän mer eller mindre flyttat in. Alla minuter vi får tillsammans är värdefull tid, det gäller bara att ta vara på dom.
Jag ar hittat min egen tid mitt i andras egna tid, äntligen har motionen fått en betydande roll i min vardag ochh vikten håller jag i schack. Som sagt livet rullar på och jag kan inte göra mycket åt det. Men allt förändras så fort, snart är barnen stora och tid finns så det blir över, den dag kommer när jag kommer att sakna det här hektiska livet......

Vicken vecka.....

På 7 dagar, 8 möten.....+ alla aktiviteter som barnen o jag har!
Jaja jag vet!! Så är det när man har 8 barn! Som man bäddar får man ligga! Skyll mig själv! Så sant! Men en del veckor är värre än andra, en del perioder under barnens uppväxt är jobbigare än andra...sen får man inte glömma sig själv! Jag är också lättare att ha att göra med ibland, jag har mer åtaganden vissa perioder....sånt är livet!
Då får man leta ljusglimtar och guldkorn. Hitta små stunder som ger mycket, som ger energi.

Puss till mina underbara ungar som ger mig kraft att ta mig vidare i livet <3 Jag älskar er!!!! 

Några av mina guldklimpar <3

soliga söndag :)

Nästan sovmorgon....solen skiner.....lagom lugn förmiddag.  En promenad till brunnsområdet med kameran i högsta hugg. Kunde inte ha haft en bättre söndag.
Micke, Edvin, Ronja o Kimmen åkte till V-ås där Edvin skulle spela handbollsmatch. Edvin tyckte att ronja var pinsam när hon skrek på "fel" ställen. Medans dom var borta hade Malte sin kompis här. Dom lekte, var hungriga, lekte , var hungriga...när dom inte var hungriga var dom törstiga :)

Mamma, pappa, barn under rumsmattan :)

På eftermiddagen i fantastiskt höst väder blev det en hel del fotograferande. Vi är ju bortskämda har i byn med en så vacker miljö, lätt att bli hemmablind.


Dagen avslutade vi med att göra en liten storhandling i Sala, bara Micke o jag!

Tur och retur, föräldramöte

I fredags morse klev vi ur sängen ca 03.15 för att  ge oss ut i natten. 60 mil norrut....
Vi åkte kustvägen upp. Jag somnade någon gång efter tärnsjö, när jag vaknade igen stod vi stilla med bilen i gång. Jag trodde vi stod i en korsning men Micke hade stannat för att sova. Vi åkte efter en halvtimmes sömn.
Mörkt o trist innan gryningen, när väl solen steg upp hade vi kommit en bit uppåt i landet och allt blev genast vackrare. Kallt var det på en del ställen. -4 grader som kallast.
Första stoppet där vi klev ur bilen var i Krokom, då hade vi ca 3 mil kvar. Ont i rumpan och i benen hade vi båda två. Kissnödig hade jag varit i säkert 20 mil men eftersom min man inte är uppmärksam på rastplatser eller liknande var det bara att hålla sig. Jag fick klara mig ända fram.... tur att man tränat knipövningar ;)
När vi kom fram så checkade vi in på värdshuset och blev glatt överraskade. Ett jättefint rum med en underbar utsikt. Allt var nytt och fräscht.

Rummet

Utsikt fm


 Efter att skickat Elias ett sms slängde vi oss på sängarna och sov en stund, sköööönt!!!! Elias kom o hämtade oss till lunchen. Vi åt på värdshuset tillsammans med Elias o hans kompisar, det är deras "skolmatsal". Det serverades klyftpotatis, kött, svampsås med gele och salladsbuffe. Snacka om god skolmat!!
Så var det dax...det vi kom för var ju att delta i ett föräldramöte.
Efter att det förra läsåret varit en del frånvaro och lite onödigt stök hade det nu blivit betydligt bättre i klassen.
För Elias hade det verkligen blivit bättre säkert mycket tack vare att han fått ta upp en egen häst som han ansvarar för, som dessutom gick o vann på första loppet sen Elias tog hand om träningen.
Även i skolämnena gick det bra för honom. Härligt att höra för oss föräldrar!!
Efter mötet var det dax att köra ner till Östersund. Vi skulle lämna en horse combi som Elias lånat av en tjej, bra att kunna hjälpa till när man är där.
Sen blev det pizza i Östersunds centrum tillsammans med sonen och hans kompis Joel. Trevliga ungar. Vi handlade en del åt ungen så han skulle klara sig ett tag. Tvättmedel, sköljmedel, köttbullar, bröd,mjukost, ost, chips, dricka, popcorn, schampo...lite bra att ha grejer:)
När vi kom tillbaka till Wången skildes vi åt. Killarna skulle kolla film medans vi funderade på att prova bastun.
Sagt och gjort, bastu blev det och lite relax!


  
Kvällen slutade med att vi båda somnade till Idol, skönt med hotellsängar.
Vaknade så där lugnt och skönt som man kan när inga
småttingar kommer o väcker en.

Morgon utsikten


 Låg kvar o tittade på nyheterna innan det blev dusch och sen frukost tillsammans med grabbarna. Dom kom direkt från stallet och jouren. Hotellfrukost!!! Finns det nå bättre? Ägg, mackor, gott pålägg, grönsaker, fruktfat, yougurt , olika flingor o frön, kaffe, te, juice......Bra frukost för ungdommar som jobbar hårt.
Elias skulle köra häst men det var för hårt i backen så han fick vänta till em. Vi kände att vi lika gärna kunde fara hemåt så vi kom hem skapligt. Efter ett besök på hans rum och en del fotograferande styrde vi mot Sätrabrunn igen. Älskar verkligen Jämtland <3 Så vackert och vilken förmån att få gå på en så fantastisk gymnasieskola!
Saknar Elias ännu mer nu när man träffat honom ett dygn och när vi vet att det dröjer ända till efter v 47 innan vi träffas igen......
 
Elias skafferi                                       Elias 

hans utsikt                                                                             
 

Allrummet                                        Några hagar o stall
 
  Elevboende  

                                                         
Ebbe

Elias o vinnarskallen

Fina killar
 
Värdshuset                                       Alsensjön med Wången i bakgrundenHemresan gick också bra. Vi åt lunch på Ikea i Sundsvall. Det blev i stort sett det enda stoppet förutom när jag tvingade Micke att stanna så jag fick knäppa lite kort vid Gimmån.

Gimmån

 Och när min blåsa höll på att spricka i Iggesund. Micke körde hela tiden trots att jag efbjöd mig att ta över. Inte förren i Iggesund på hemvägen fick jag ta över ratten. När Micke väl lyckades slappna av så pass att han höll på att somna så gasade jag på för att köra om....gissa vem som blev klarvaken igen?! Jag tor inte att han som yrkeschafför riktigt litar på att jag kör som man ska..
Vi kom iaf hem!!! Skööönt men en givande helg på många sätt.


full säng

Jag hade tänkt blogga i dag men känner att ögonen håller på att slå igen så det är lika bra att slå igen datorn för i kväll...
Efter en ganska lång arbetsdag där det händer en del, efter att varit på gymmet, efter att ha ätit lite nyttigt lockar faktiskt sängen.....
Nu försvann dessutom alla stora barn in till sig, jag har bara ett problem....i min säbng ligger maken, i hans säng ligger två småttingar :( Var ska jag ligga då????

Ett av barnen som sover sött i mammas säng <3

Här är den andra <3

Älgjakt

Malte pratade om jakt när vi satt i bilen. Han berättade att Eriks pappa var älgjägare. Jag ska också bli det när jag blir stor, pappor är det! - Inte din pappa sa jag. - Han kanske kan bli det sa Malte. Det är bara att köpa ett gevär.
- Men han vet inte hur man gör sa jag- Äh det är bara att dra bakåt och skjuta! Pang! :) Så lätt det låter när en 4 åring beskriver hur saker går till.


Söndag

Jag vaknade...blev väckt rätt tidigt. Trots den sena/tidiga natten innan så mådde jag bra och var relativt pigg.
Vid frukostbordet bestämde vi oss för att åka till badhuset. Jag skulle passa på att träna ( kände sådär inför det) undertiden skulle Micke o barnen bada. Vi fixade matsäck o kaffe. 11.00 var vi där. Jag började i träningslokalen och förvånandsvärt så gick det jättebra!! Måste ha fått nån form av adrenalinkick kvällen före, som höll i sig....eller kanske en del överskotts energi att göra av med :)
Efter en stunds badande fikade vi, sen blev det bad igen.
Vi som var där var Micke, Jag, Ronja m pojkvän, Emmie m kompis, Edvin, Albin, Malte o Molly! Det är sällan nuförtiden så många vill följa med.

Efter badet åkte vi o handlade. Emmie, Edvin o Albin stannade i badhuset. Dom hämtade vi upp på hemvägen.
Matlagning, tv, data tid, läggning mm sen blev det kväller :)


Fika stund med GB gubben :)

   
Edde                     Abbe                 Emsan o Emma    Jag

Vi kom, vi segrade, vi gick......

Ja det gjorde vi minnsan!
Vilken kväll!
12 möttes vi tre tjejer o Anders vid Annedal där vi förberedde inför festen. Anders hade lyckats kanon med musiken...massa 80 tals låtar. Helena hittade en halvdöd mus i ett skåp och jag med min musfobi trodde att jag skulle kräkas när Anders bar ut den i sopkorgen.
Sen bar det av hem till Maria. Maria o jag käkade tillsammans innan vi började fixa naglar, hår och annat som är viktigt vid vår ålder. Ett par drinkar hann vi med också. Glada och förväntansfulla åkte vi till festplatsen där vi ordnade med maten och välkomstbålen. Sen började folk droppa in! Det som är så härligt är att det känns som förr!!! Alla pratar o skrattar, inga konstigheter bara så himla kul!! De flesta på ungefär samma omogna nivå som i nian...
själva tycker vi nog att vi alla är mycket snyggare nu än då iaf efter att ha kollat in gamla foton :)
Kvällen gick fort och klockan blev mycket, dom som inte kom missade ett fantastiskt tillfälle men de som var där var där för att ha kul!
TACK alla vänner för en minnesvärd kväll, hoppas det blir fler!!!


Jag målar naglarna....

Förefestenbild....vilka pinglor inte en dag äldre än 27 ;)

Festfixarna... som har känt varandra sen "lekis"tiden. Jag, Maria,  Helena, Jenni, Lena

Ett par stiliga pojkar. Thomas o Anders

Dennis, Peder, Leonie, Jenni o jag. Undrar varför jag håller i mina öron? Just ja jag har ett stetoskop på mig. Precis som förr när vi lekte doktor ;)

Thomas, Vickie, Glenn, vår klassföreståndare Robert, Lena

Dax för dans. Helena o jag.

En fin bild på Helena

Några höll tal ( även jag sa några ord) Här Lars Alenius som var en av våra klasslärare.

I djupt samtal ;) Leonie, Lasse o jag

En av mina äldsta vänner..ja inte äldst men som jag haft längst ;) eller hur Maria!

Oj kolla vicken brud.....kände nästan inte igen mig själv. Drinkarna måste ha gjort susen ;)

Här är vi! Helena, Lena, Peder, Dennis, Glenn, Viktoria
Jenni, Leoni, Maria, Jag, Robert
Thomas, Anders o Christina  ....Fotograf Lars Alenius

Gänget igen. Här med Lars Alenius längst th

Lite kramkalas blev det med :)

foton Maria Winge och Peder Jonsson

kram

Nu har veckan gått.
Med några omtumlande händelser som jag återkommer till en annan gång.
Jag mår bra och till och med mitt humör är riktigt bra, stadigt .
Har nu tittat på Idol med storbarnen, så skönt att bara sitta en stund. I morgon lär det inte bli så mycket sitta. Först är det handbollsmatch, sen till Annedal och fixa i ordning för vår fest. Efter det blir det en stund över och jag hoppas att jag kan följa med nån av tjejerna hem så vi kan göra oss i ordning innan vi ska tillbaka och sparka i gång festen!
God mat, lite skoj, mycket prat, dans och hur kul som helst blir det!!!
Jag tror att jag lyckats bestämma mig för vad jag ska ha på mig men det hinner jag säkert ändra innan det är dax ;)

Nu är det bara ett par minuter innan utröstningen i Idol blir men jag måste nog ge mig. Orkar inte vara vaken....

Kram alla <3

Kanelbullens dag

Efter en arbetsdag som slutade redan 12, körde jag Malte till kyrkis i Sala. Under tiden han var där passade Molly o jag på att ta en sväng på stan. Där träffade vi farmor som bjöd på fika, ronja kom också. Trevligt att träffa Ronja en stund innan hon gick tillbaka till Kimmen.
Efter middagen fikade vi framför Maltes nya film, med bullar o kakor. Mums vad gott (för dom som åt).
Blev en mysig kväll.
I morgon blir det verkligen en heldag på jobbet med bad, möten o föräldramöte... en lååång dag att vänta.
Platt fall

I dGeheimnisag höll ett par förflugna ord på att förstöra hela min dag....
men jag lyckades se förbi dom...


GeheimnisHärligt med höst

Finaste ungarna och dom är MINA <3<3<3<3

Lördag/Söndag

Det känns som det bara är måndag o fredag i mitt liv nu, veckorna bara ruuusar fram. Men trots det har det varit helg igen.
Det blev en lördagssväng på stan. Två jackor o två joggingar, lite smink o två par örhängen...och nej, allt var INTE till mig den här gången :)
Det blev fika på Johanssons också! Vi hade bara Molly med oss men Ronja o Kimmen gjorde oss sällskap. Malte o Albin var o lekte med kusinerna på Persdalsgatan.
På kvällen blev det film med familjen och tänka sig Micke höll sig vaken till största delen!!!!! Måste ha varit bra filmer den här gången;)


Ett glas vin på lördagkvällen....eller kanske två ;)

Vaken än så länge :)

Håll dig vaken gubben <3

Myys med syrran o hennes pojkvän ;)

en del somnade fortare än andra <3

Söndagen har varit fullbokad hela dagen. Tidigt i morse åkte Micke med Edvin till V-ås för att spela handbollsmatch. På fm åkte jag, Malte o Molly till Gussjö och Erik som fyller 5 år. Ett jätteroligt kalas med grabbarna från förskolan. Molly och Elin lekte för fullt och kaxade mot killarna :)
Undertiden var Micke hem och bytte barn, nu var det Albins tur att spela. Hans match var i E-tuna. Jag var också hem o vände för en tur till affären och gymmet.
När jag kom hem hade Robin kokat potatis o Micke stekte köttbullar, tänk så skönt att nån annan gör "mitt" jobb i bland. Det uppskattar jag verkligen!!!
Nu har jag landat i soffan o väntar på måndagen och snart är det fredag igen :)

kalasfint

Mammor o "bebisar"

födelsedags pojke


mums

smaskigt

Så söt

på väg på skattjakt


Vilken god skatt :)

Tack till födelsedags barnet!!!

och tack Ronja för lånet av bästa kameran ever <3 

Idolfredag

I dag var jag o småttingarna o uppvaktade gammelmormor som fyllt år. Hon bullade upp med alla möjliga godsaker och blev väldigt glad att vi kom!

Sen skjutsade jag Abbe till handbollen o jag passade på att träna. Efteråt handlade vi och jag köpte en massa god frukt till mig. Det gick bra lääänge sen blev det några godisbitar ändå, suck att jag inte kan låta bli!!!
Vi kollade Idol medan vi gottade oss i godsaker, mysigt! Synd bara att Micke är så trött den här tiden på dygnet men han höll ut en stund!

I morgon hoppas jag att det blir fika på stan med dom som vill i familjen, lördags fika :)

<3

RSS 2.0