Det var ett tag sedan

I kväll ska jag träffa fyra tjejer som jag gick i skolan tillsammans med från lekis till nian, två av dom gick jag tillsammans med även på gymnasiet. Under åren har vi försökt hålla lite kontakt, träffats då o då.
Nu i år har alla fyllt eller fyller 40 och då är det dax... att träffas.
Över ett par glas vin, lite kräftor, en massa minnen och uppdatering av varandras liv. Kommer att bli jätte trevligt! Skönt att man har barn med körkort så skjutsen är fixad:)
Nu ska jag till jobbet ett par timmar, Malte följer med till andra avdelningen på dagis...ska äta själv i dag:) Molly blir hemma med brorsan.
Fredag....det blir nog en bra dag i dag också:))FREDAGSMYYYS


Inskolning

Nu har lilla Malte börjat på förskolan. Ja han är ju inte så liten egentligen men ändå. Om man har varit hemma i 3,5 år o blivit lite lagom bortskämd av mamma så är man inte så stor!
Han är jätte duktig o det går så bra.
I dag jobbar jag på en annan förskola hela dagen så då har storebror lovat att skola in lillebror.
Det innebär att äta på "dagis".
Tack snälla Robin för att du ställer upp, utn dig skulle inte det här ha fungerat!!!
Nu hoppas jag o håller tummarna för att Moll oxå ska få en dagisplats så småning om...verkar lite tröstlöst...
Nej nu är klockan halv 7 o det är dags att ta en tur till tvättstugan, väcka ett gäng, göra frukost, ut med hunden innan jag åker till jobbet för att koppla av;)

Hm, klockrent!

Ett citat från förskolan där jag jobbar!

"Nu vet jag att det blir jobbigt för dig, jätte jobbigt! Så sluta tjata så mycket!"

Undrar om det var deras tjafs eller mitt tjat som var jobbigt för MIG?
Helt rätt hade han i alla fall, bättre att sluta tjata än att explodera :))

konstig text

Varför blir texten så konstig i bland???? Jag gör ju inget speciellt!

ett konstigt fenomen:)

När jag klär på mig, i alla fall när det kommer till jeansen har jag märkt något!
Jag kan liksom hälla i mig själv i brallorna:))Från att ha dragit o slitit för att få byxorna på plats kan jag nu med små rörelser få min inte så fasta rumpa på plats....resultatet blir att det sitter på plats...fläsket! Egentligen är det lika med BH n:) samma sak där! Inte direkt några silikontuttar men, men fördela bra i en bra BH och hokus pokus! Från tax öron till........i alla fall inga operationer för mig när det går att trolla!
Tur i alla fall att jag kan skratta åt det själv o det kan jag eftersom jag faktiskt är rätt nöjd med mig själv:DD


Lite ångest

Jag är inte arbetsskygg. Jag känner bara lite ångest eftersom jag egentligen inte hade tänkt börja jobba än, inte lämna barnen, inte stressa, inte känna mig....ja lite otillräcklig här hemma. För mig är hemma viktigast...än så länge.
Nu är det som det är. Jag har börjat jobba, Malte ska börja på förskolan, Molly får ha farmor/Robin som barnvakt.
Självklart ska jag göra mitt bästa, både på arbetet och hemma. Nu låter det säkert som om jag ska jobba massor men så är det inte. Lagom är bäst.
En sak till som jag tänkt ändra på i höst, det är det här med att träffas och umgås med folk. Ofta ställer man så stora krav på sig själv om man bjuder hem några. Jag har som mål att en gång i månaden bjuda hem människor vi tycker om UTAN krav på att stå vid spisen i timmar och storstäda hela huset. Nej det kanske blir korv med bröd och ett glas öl, mackor med gott pålägg, te o kaffe. Ja vad vet jag, bara det blir av. Nån gång kanske vi bjuder riktigt flott, det återstår att se.
När hösten kommer och kvällarna blir långa är det betydligt trevligare att vara tillsammans än att sitta o halvsova i soffan. Nu tänker jag göra just det....halvsova i soffan:D


Extreme home makeover here i come!!!!

Vad bra jag är!
Nu har jag slitit i helgen (micke också). Snickrat och målat. Nu tillslut står den där.....sängen, nästan färdig.
Ett svärd och två sköldar blev det till den lille riddaren. Det behöver han när han ska rädda den lilla prinsessan.
Något fattas tycker Malte, lite djur som går och betar på ängen(golvet) runt borgen, en vindbrygga och en egen tv :) Tänk vad fort kraven ökar.
Malte somnade för första gången i eget rum och tänk, en stund efter somnade Molly där hon med. Konstigt?!
Nöjd med mitt projekt är jag i alla fall och Micke har varit jätte duktig o gjort som jag säger!!

Riddaren och hans dam

Fäktning

Glad MM

Här får prinsessan sin kyss<3

Sover sött. Malte till vänster Moll till höger

Lillprins Malte


Börjar bra.........slutar.........sent

En torsdag som börjar med solsken, härligt september väder. Vi åker till Sala o fröet. På vägen lämnar vi av Ronja i skolan. På fröet har vi med kompisen Isac som har en ledig dag i dag o Malte o han busar o leker hela förmiddagen. Molly hänger oxå på förstås. Ja när hon inte skrämmer slag på de andra barnen med hennes hemska humör :) Upp o ner som vanligt!

skrikande Moll!!

Malte i kojan.

Bus o lek!

Efter fröet bar det av ner till torget där småttingarna får varsin korv med bröd till "lunch".

Lunchrast:)

Lekparken blev nästa stopp. Upp i rutchbanan o klätterställningen. Fram o tillbaka mellan alla grejer. Saft, glass o varsin bulle.
En jätte härlig dag:D
Ronja mötte upp vid parken för att få lift hem, hon hade ont i magen. Det har hon haft länge till och från. Nu har det hållt i sig ett par veckor o idag har det inte ens släppt.
Vi åkte hem o ringde sjukvårdsupplysningen sen blev det akuten. Nu är min dotter en stor flicka och ville vara inne hos läkaren själv. Jag blev då sittande i väntrummet, väntande, väntande....... 14.45 kom vi dit 20.55 var vi på hemväg. Det blir en remiss till barnmed. så hoppas vi på en utredning.
Jag är ju rätt lugn o sansad men blir jag irriterad så blir jag. Några karlar stod o gnällde HÖGLJUT om den svenska sjukvården, väntetider, skandal, landstingsskatt mm Visst man får vänta men flytta till ett annat land, vad kostar det inte då om du ens får vård! Sluta gnäll eller gör det utan att alla ska behöva lyssna!

Dagen började bra men slutade sent...på akuten!

Projekt

Jag har sedan länge lovat Malte en riddarsäng. Han har tjatat, tjatat o tjatat. Nu har projektet äntligen kommit i gång. Tänkte bara visa hur det kan tänkas bli!
Enda problemet är att Malte tror att HAN ska måla, att HAN ska såga, att HAN ska skruva!! Går inte alltid vägen :o
Nu har vi kommit en bit på väg men har lite detaljer att slipa på. Bl a att han fortfarande delar rum med lillesyrran vilket han tror att han inte behöver längre :)här en blivande riddares boning...

 
en lite prins<3 


Idol!

Alltså, jag förstår fortfarande inte!! Hör inte folk hur dom sjunger?
Jag sjunger INTE bra o det vet jag. Hör ju faktiskt när det skär sig...typ hela tiden :)
Sen önskar jag att jag kunde, sjunga menar jag, Tänk att stå och bara sjunga hur fint som helst..... hahaha jag blir full i skratt när jag ser mig själv framför mig! Jag ser inte direkt en stjärna...mer som en stel, tondöv 40 åring :D:D Sjukt jag vet!! Men tänk er bara! Jag som inte ens kan en hel text på nån låt :)))

CIRKUS

I dag har jag varit på cirkus. Med fyra kids. Emmie, Edvin, Albin och lilla Malte....första gången på en cirkusföreställning. Malte alltså!
Mysigt att kunna göra något med halva barnaskaran. En toppen kväll! Malte fick ett ljussvärd, alla fick godis o Abbe fick kletig sockervadd:)
Förra året när vi var på samma cirkus plockade dom upp mig i manegen!! Jätte hemskt....fick slå på några symbaler o ruska på mig. Den här gången var det andra stackars föräldrar som blev " offer", men kul var det:D
Medan vi var borta hade jag fåt en massa missade samtal på mobilen från Micke. Jag blev lite orolig o ringde hem när vi kom ut. Det visade sig att han letade efter ett KVITTO, typiskt karlar...i alla fall min! Tror han att jag från västerås ska veta var ett KVITTO i ett hus med TIO familje medlemmar finns!!!!!!!!!????? Tydligen!
Efter att ha köat i ca 25 minuter från parkeringen på rocklunda med en tomgång som är lika med noll styr vi äntligen hemåt mot en MYCKET stressad pappa!
Jag kliver in genom dörren o möts av en uppjagad man, fem sekunder senar har han sitt kvitto i handen...ja vad säger man hahaha så kan det va! (alltså jag bara tog fram det)
Nåja nu har jag äntligen fått lite  lugn o ro om man nu kan kalla det för det när Ronja som nyss har haft datorn ligger här bredvid mig o TJATAR att hon måste ha tillbaka den NU..... orka säger jag bara....
kram o hej!!

KRÄFTSKIVA :)))))

En av de roligaste kvällar jag haft!
Med några av de bästa jag vet!
Kräftor, ost, hamburgare o snaps! Många snapsar :)
Singstar o kvällspromenad!
Lite chatt på fb blev det visst!
Kul var det i alla fall, fler gånger blir det :D


Dukat bord!


Fullt bord :)


Singstar premiär för Micke


Johan har varit med förr :D


Får va med på fest!


Söt moster tycker Homs <3


Sen somnade vi sött <3<3<3

Kvalitetstid!Har jag ägnat mig åt i dag!
Först var jag o småttingarna på fröet. Jätte mysigt, jag hoppas att vi kan gå där hela terminen. Ungarna målade med fingerfärg o lekte en massa. Mollan blev trött o somnade i bilen. Då passade Malte o jag att äta lunch tillsammans utan henne!
När Molly just vaknat kom grannen över o ville uppvakta den lilla tvååringen. Kaffe, bullar o riskakor. En present till Molly oxå.
Tog med maken till stan för att handla, småttingarna följde med. Skönt att bara umgås en stund annars känns det mest som vi går om varandra här hemma just nu. Vi tog en sväng förbi Syster o svåger där jag fick en jätte söt blomma som Hanna köpt till mig <3
När vi kom hem tog vi tag i lite torsdagsstädning då alla ska hjälpa till...hm såådär gick det.
Nu har jag sjunkit ner i soffan tillsammans med en älskad tonårs dotter, här blir jag kvar denna kväll :)

Valfrihet!

Vart har den tagit vägen?
Någon annan bestämmer över föräldraledigheten, över hur man får ha barnen på förskolan. I dag fick jag även höra att pappan inte ska överlämna bruden vid en vigsel...för att det är som att bruden byter "ägare"!! Skulle aldrig kommit på tanken själv :o Inte riktigt klokt!
Kvinnofälla eller inte, man borde ändå ha rätt att själva bestämma hur föräldraledigheten ska fördelas!!
Suck, kanske är jag som tänker fel :sHej igen!

Min dotter tycker att jag har förändrats!
Det känns inte riktigt som det är positivt.
Jag har säkert det även om jag inte märker det själv.
Det är inte lätt att vara den man är när det känns som om hela världen är i förändring,
på gott o ont!
De små barnen är plötsligt inte så små
De stora är plötsligt självgående
Den största vuxen
Var är då jag?

RSS 2.0