Elias <3


På söndag åker Elias tillbaka till skolan.....kommer att sakna honom så mycket <3


Ullared

I natt bär det av mot det berömda Ullared. Förr när jag var barn så åkte vi dit minst en gång om året för att handla billiga kläder. Vi hade släktingar i närheten så det föll sig naturligt att svänga dit.
Nu är det minst 15 år sedan jag var där, medans mamma o pappa åker dit i bland. Men nu blir det av:)
Jag bara tänker att vad enkelt om man har typ 2 barn o handla åt....men det löser sig, det gör det alltid!
Ska fokusera på ytterplagg i första hand sen lite julklappar....pippi kläder o en flextrack spindelmannen. Sen blir det nog strumpor, vantar, underkläder, tights, stickat, tunikor, handdukar, lite inredning........oj oj det här blir en del.
Enda haken i det hela är att barnvakten är sjuk!!! Robin o farmor skulle hjälpas åt men farmor blev dålig :( Nu får stackars Micke vara hemma o oroas över att jag ska ut o köra så långt.... jag som blir trött bara jag tänker bil ;)
Jag hade sett fram mot att umgås lite med min man men tji fick jag!! Nu tänker jag boka in en kväll åt bara oss två, utan barn (dom tänker jag skicka i väg någonstans) god mat, levande ljus i lugn o ro :).
Ronja blev oxå lite besviken eftersom jag håller hårdare i plånboken än Pappan som hon har en förmåga att linda runt lillfingret ;)

Papapapa

Papapapapaaaa, ajajajaaaaj,nej Eliaaas, aaaj,hahaaaaj,haha, sluuuta jag är inte med, vi har bildat lag!!! AAAj, neeej papppppaaaaapapapppa!!!!!
Så kan det låta i vardagsrummet en helt vanlig torsdagskväll medans den gamla trötta mamman lugnt sitter i soffhörnet o tittar på tv.
Det är bara fadern i familjen som "busar" med sina tonåringar....den som råkar värst ut är Ronja förstås:) ännu ett sätt att visa kärlek <3<3<3

Tondöv??

Man ska göra det man vill!! Det har jag fått lära mig. Att man kan bara man vill.
Nu när åren smyger sig på har jag börjat fundera på det. Att lära mig nått jag alltid velat kunna!
Spontant tänker jag GITARR!! Skratta inte ;) Jag har alltid önskat att jag kunde spela gitarr. Egentligen vill jag vara bra på att sjunga men det har jag givit upp eftersom jag ser mig som tondöv.
Nu tror jag faktiskt att jag ska gå och ta gitarrlektioner, kan vara kul att prova. Antagligen lär det inte gå något vidare men man ska göra det man vill:) innan det är försent!!!

onsdag

I dag har jag jobbat.....lugnt o skönt med få barn.
När jag åkte hemmifrån kändes det som jag lämnade ett kaos!! Malte sov fortfarande så jag ringde till förskolan o sa att han skulle komma lite senare. Emmie som tog morgon/förmiddagspasset lovade att lämna honom kl 9. Molly var vaken sen länge o sprang omkring o ropade på Herr Nilsson (Malva vår hund har fått rollen som Pippis apa). Jag sa hejdå och åkte. När jag varit på jobbet...en kvart? så ringer Albin. - Mamma! Vi kan sälja Malva!! - Varför då? Emmie gick inte med henne...hon sa att jag skulle göra det:( - Men det är ju din dag i dag! - Men du sa ju åt henne! - Jag tog fel på dag, det är din tur att gå!!- Vi kan i alla fall sälja henne...- okej jag sätter ut henne på blocket när jag kommer hem, men var snäll o gå med henne nu så hon slipper vara ledsen ;) -Ja,ja!
Efter lunch ringer en lycklig Albin - Mamma! Vi behöver inte sälja Malva!! Nu har alla gått ut med henne och vi har varit ute o lekt med henne!!
Tänk så fort det kan vända :)
Ronja tog över barnpassningen på fm, då drog Emmie igång att städa lite. Köket o småttarnas rum :) Ronja fixade lunchen eftersom Robin var på läkar besök, annars hade säkert han gjort den. När jag kom hem strax efter 17 hade Emmie o Edvin åkt med farmor till sorf o handboll, Ronja hade badat småbarnen, själv hade hon åkt med bussen till Sala. Duktiga ungar <3
Så blev det "bara" en hämtning i Sala vid 20 tiden.....och nu är det kväll.... så skönt!!!

UPPDRAG 1

SKRIV NER ETT MINNE DU HAR AV MIG. NYTT ELLER GAMMALT.


UPPDRAG 2

BESKRIV MED ETT ORD HUR JAG ÄR ELLER VEM JAG ÄR. ANVÄND BARA ETT ORD.


Nattning Zzzz

Så här går det till vid tandborstning i vår familj...


Vi borstar....

och sjunger.....

näste man till borstning....

fel sång = sur min :(

nytt försök, "här kommer pippi Långstrump", "Kalle Anka", "Trollmor" är några favoriter. Tur att det inte hörs hur det låter när jag sjunger :)

Härligt goa ungar i alla fall <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Älskar att skratta på riktigt :)

Det finns inget bättre än ett gott skratt även om det är åt ingenting:)
Vi satt o pratade om vår stegtävling vi är med i genom jobbet. Min "speciella" arbetskamrat tyckte att det var såå bra att gå in o kolla statistiken eftersom hon då såg att hon inte var sämst! Gissa vem som är "sämre" :) Hahaha sen konstaterar vi att vi i alla fall är JÄTTE duktiga och att vi går mer än vi brukar, tänk så lite vi går annars ;)Jag började fnissa o hade väldigt svårt att sluta...en skön känsla. Och du min arbetskamrat....det är BRA att vara speciell!!!
Sen under en annan diskussion mellan två kollegor där dom är lite oense om vem som har rätt säger den ena - SLUTA INSISTERA! Oxå väldigt kul!!

HÄR KOMMER BILDER PÅ VÅRA BLIVANDE KONSTVERK




Många små och stora fötter :)

Det gick bra :)))

Nu har jag bara 5 kilo kvar till mål! Känns faktiskt som jag kommit in i tänket nu....äntligen! Ska bli så skönt när jag väl har den vikt jag vill ha eftersom att stå still inte direkt är något bekymmer. Funderar på att lägga ut en före före bild, en före denna gång bild, en efter bild. Har inte bestämt mig än ,vi får se.



Gick på Johanssons o fikade med småttingarna o farmor, själv tog jag bröd utan smör med skinka o grönsaker. Dom andra tog bakelser. Där satt vi i godan ro när jag plötsligt får syn på chefen! En av dom, vi byter några ord med varandra. Vi fortsätter vårt fika och då dyker nästa chef upp, jaha aldrig får man vara privat;) Nejdå skämt åtsido jag har väldigt trevliga chefer faktiskt å tur är väl det när man måste dras med två stycken;)
Ska snart träffa en av dom så det är bäst jag vaktar min tunga :))

Nu har vi gjort fot o handtryck på alla barnen. Tvingade storpojkarna att vara med. Roligast var att måla Robins stora fötter o höra honom ofrivilligt skratta högt...det slutade med att han målade själv. Malte stog bredvid o hejade på:) Det kommer att bli jätte fint när det är klart!


Så här kan det se ut när lillasyster vill vara med!


Eller när man får vara modell


här oxå lite modellande

Det behövs inte mycket...

I dag är det måndag. Regnet hänger i luften, allt är blött o trist! Så bäst som jag sitter här hör jag något utanför.....småfåglar!! Dom kvittrar o sjunger så det står härligt till. Då blir man glad en grå måndagsmorgon :)

Nu är det höstlov för barnen. En vecka som man måsta hitta på något kul! Om någon har lust att hänga på till badhuset, busborgen, lekparken eller nåt annat så hojta till!!! Jag har ju tagit ledigt även om jag jobbar onsdagen.
I dag om nån timme ska jag till mitt "BVC" o väga mig...det var ett par veckor sen. Är lite osäker på hur jag ligger till. Det jag vet är att det är åt rätt håll i alla fall:)
Kanske tar en smaskig fika på stan efteråt..vem vet;)
Plocka ur diskmaskinen, frukost o lite plock startar jag dagen med, det är tur att småfåglarna håller konsert så man håller humöret på topp. I bland behövs det inte så mycket!!!


i Vid dammarna Sala


Önskelista

Man kan ha olika slags önskningar.

Lista ett:

vit jul

glada tomtar

glögg

glitter

snälla barn

Lista två:

En grå lång, mjuk halsduk m vantar till

En barnledig kväll med den jag älskar

En mys fåtölj

stickad kofta

te servis


Något går kanske i uppfyllelse....


I dag har dagen varit lååååååång

Vaknade i vanlig tid...ca 06.20, bara det att i dag skulle ju klockan bak en timme och det innebar att den bara blev 05.20. Det spelade ju inte småttingarna nån roll, fram eller bak kvittar väll när man väl är vaken.
Kaffe o macka i halvvaket tillstånd innan jag skickade Edvin o Micke på handboll igen. Edvin gjorde sitt första mål i går, gissa om han var stolt :)
Jag gjorde lite nytta under fm, skruvade ner och upp lite krokar, buytte gardiner(micke tvättade fönster). Sen kom syster med familj och käkade bullar o pepparkakor:) alltid full fart  o trevligt när vi ses! Hann med en sväng till Sala sen en promenad efter maten tillsammans med Homsan :) Det är då man får veta lite om livet ;)

förresten! Emmie drog en "rolig" historia för en stund sen, JÄTTE kul! Föreställ er hur hon berättar och skrattar, mer o mer ju längre hon kommer i historien. Tillslut ligger hon och vrider sig av skratt :, jag ser helt oförstående ut....

Vet du hur man fångar en rosa elefant?
Jo, man går till ett fjäll där det finns blåa elefanter och alla vet ju hur man fångar blåa elefanter...
Sen går man till gärdet där de rosa elefanterna finns och där lägger man en jordnöt på en sten. Då kommer en rosa elefant o säger-En joordnöt!
Nästa dag går man till ett fjäll där det finns blåa elefanter och alla vet ju hur man fångar blåa elefanter...
Sen går man till gärdet där de rosa elefanterna finns och där lägger man två jordnötter på en sten. Då kommer en rosa elefant o säger-Två joordnötter!
Nästa dag går man till ett fjäll där det finns blåa elefanter och alla vet ju hur man fångar blåa elefanter...
Sen går man till gärdet där de rosa elefanterna finns och då lägger man inte nån jordnöt på  stenen. Då kommer en rosa elefant o säger-Ingen joordnöt!
Då blr den rosa elefanten så arg att den blir alldeles blå! Och alla vet ju hur man fångar blåa elefanter ;)


Hahaha! Sen säger Emmie att man helst ska berätta på "muminspråk" :)


Här är en som kan konsten att somna mitt i leken :)


Malte 3,5 år fick tag på kameran - Gör som Ronja mamma! (v- tecknet)




Vår lilla kvällspromenad :)





IKEA

En lördag, löningshelg. Hade inte tänkt på det innan jag letade parkering utanför varuhuset. Med i bilen hade jag de två små o Ronja. Vi skulle träffa Micke o Edvin som hade paus från handbollscupen. Vi började vår vandring rätt lugnt, jag hade bara några saker som jag skulle ha. Två gardinstänger o krokar till hallen. Rätt vad det var stack Malte i väg utom synhåll, Micke fick panik o sprang nästan omkull mig för att hinna i fatt Malte. Det gick bra den här gången oxå. Vi tittade på lite av varje när Molly naturligtvis blev kissnödig, det var bara att styra vagnen mot restaurangen.....låååångt där borta. Micke o Edde gav upp och drog vidare medan vi gick o kissade. Sen var det fika på gång. Efter en lång stunds spanande medan jag försökte parera Molly så hon inte skulle stöta till nån med bricka fick vi tag i ett bord. Mmm gott med kaffe....



Prinsbakelse döpte vi denna till



Prinsessa med kanelbulle



Ja vad kallar man denna för:)



sötis <3



Ett eget kafferep på barnavdelningen:)


Sen var vi tvugna att gå MOT strömmen för att få tag i "mina" gardinstänger, jätte kul med vagnar o ungar:(
Plötsligt börade Molly skrika o vägrar sitta i vagnen, hon ska skjuta den stora kundvagnen som Malte sitter...eller satt på för plötsligt är han borta igen! En som skriker, henne trycker jag ner i vagnen o spänner fast. Malte dyker upp han hade hittat en ballong -pinne som var skoj( en sån man sätter fast en ballong på )
Nu blev det full fart mot kassorna, lyckades riva åt mig några dörrmattor, krokar o skålar resten fick vara den här gången. En som vanligt "intressant" utflykt:)

Nu på kvällen har vi lugnat oss lite. Ätit gott, bakad potatis, köttfärsbiffar, röra med rödlök o röd kaviar. Godis o frukt dukades oxå fram. Nu gäller det att välja rätt bara.....än så länge har det gått bra:)


Petra Marie Strandberg

Hur kunde man vara så dum att man gifter sig till ett namn alla skyr som pesten...Petra Marie Strandberg....fattar
ni?
Nähe. Då ska jag förklara!
En gång i månaden dyker hon upp. Den där sura, lätt irriterade människan som jag inte riktigt känner eller inte vill känna!
Hon kommer smygande och sprider sitt gift runt omkring sig.
Och det får JAG fan för!!
Ungarna undviker mig, maken likaså. Jag får värk i magen, kramp i benen och ont i ryggen! Och det är inte
självförvållat!!
PMS har någon hört talas om det?? Inte men det har jag! Mina initialer är PMS;)


5 skäl att älska hösten <3

  • gå på en härlig promenad
  • få klä sig i varma mjuka kläder
  • kura i soffan under en filt med en kopp te
  • tända massor av ljus
  • längta efter snön






Övning ger färdighet

I dag BLEV det bullar!! Ovanligt bra sådana oxå:) Under tiden fick jag öva på mitt tålamod...ordentligt!!
Malte gick loss på bakmaskinen, Molly på annat, Malte hackade hål i mjölpåsen, Molly åt socker, Malte var i vägen, Molly vickade ut skurvattnet, Malte smakade på ogräddade bullar, Molly vickade ur ägget till penslingen...i bland hörde jag Ronja ropa o fråga hur det går med tålamodet..Haha pröva själv :)
Bullarna blev lyckade i alla fall


Galet

Helt galet! Två kvällar har jag vaknat av ett jädra liv! Rätt förvirrande när man just somnat till.... undrar var det kommer ifrån? Det är mina två barn som far omkring, skriker, skrattar o busar. Jagar varandra i soffan, nyps o kittlas. Inte två små barn utan en 16 o en 17 åring som älskar varandra. För att visa det beter dom sig på det här viset:o När jag väl vaknat till funderar jag på att å upp o skälla på dom men ändrar mig när jag känner hur varm jag blir i maggropen:) Härligt med barn! Men i kväll behöver jag sova...faktiskt!


Puss

Jag brukar ju säga att jag tänker för mycket och det gör jag nog.
I dag har jag haft hjärngympa och funderat på vad jag är bra på/vill bli bättre på:)
Kom fram till att det är betydligt enklare att komma på saker som behöver förbättras än sådant man är bra på:S
Resultatet blev:
Jag är bra på: att ge, känslor, måla, softa,skriva, tycka, gnälla, tjata, kramas......
Vill bli bättre på:städa, laga mat, baka bullar,leka, vuxentid, egentid, tålamod, motion, siffror.....

Jag har börjat jobba på ett par saker....ni vet motionen :( jag var nyss ute o gick en rätt lång sväng, övar på tålamod just nu eftersom Ronja sitter o tjatar om datorn samtididgt som jag har lite egentid framför datorn, städat har jag övat på, potatis har jag kokat....
I morron blir det andra bullar :) Bakade alltså, kanske lite vuxentid ;) Leka gör vi på fröet!

Puss o hej

Tankar om tid

Världen är full med tid,
något  vi alla behöver
men ingen har
så det räcker och blir över.

Vi tror vi har
tiden i vår hand.
Medan den rinner sakta
knyter vi osynliga band.

Timglasets värdefulla sand
försvinner fortare med åren,
snabbt stryker jag kinden.
Torkar den osynliga tåren.

Insåg trots allt
att tiden har sin ände
och att tiden inte till oss vände.
Den tiden var omöjlig att fånga.


såå var det tisdag igen

Den dagen då familjens liv består av att befinna sig mittemellan saker hela tiden....mellan sätrabrunn o sala,

mellan orkester o ridskola, mellan orkester o handboll, mellan skjuts hit o dit, mellan matlagning o stoppa i

munnen, mellan soffa o säng ZZzzzzz ! Så ser våra tisdagar ut! I bland klämmer vi in nån handling oxå :) 


I dag ska jag kolla när Edvin spelar handbollsmatch! Ska bli kul, det är första gången jag är med o hejar:)

Nästa vecka är det lov o då tänker jag vara ledig!! Skööönt ska det bli, även om det ibland är lugnare på jobbet

så är hemma hemma!


Vi testar lite min tjej o jag :)

 

En dag i hösten



Söndagen bjöd på en förmiddag med strålande sol. Jag tog med min familj på en promenad runt dammarna i sala.
Med oss hade vi en kasse bröd till fåglarna. Änderna sa jag, ankor sa Edvin. Nej det är olika fåglar försökte jag.

Edvin var envis. När vi kom hem slog jag upp ANKA i djurboken, gissa hur det var? Vem hade rätt?

Vi matade fåglarna, aktade oss från att falla i vattnet, frös om fötterna o letade efter valnötter. Efter den

naturupplevelsen åkte vi hem till syster o hennes familj där det bjöds på grillad korv, kaffe o läsk! Tack lilla

syster<3 Alla barnen var med en stund. Trevligt!! Elias o Ronja hade sovit hos mormor så dom var redan i stan o

Robin skulle byta däck så han kom efter. Mysigt var det i alla fall.

Nu kommer svaret: Ankor är en tamfågel av släktet andfåglar...summan blir att vi hade rätt båda två! Så det så!!


Familjen Strandberg








SKÄRPNING!!!!!!

Jag blev med, ja jag bara blev med i en stegtävling genom jobbet. Jag som inte direkt gillar att promenera änå tycker jag att jag har varit rätt duktig. Haha tills jag la in stegen på datorn och det visade sig att jag ligger .......sist nästan i alla fall:( har lägst genomsnitt på steg om dagen!!!! Hur kom det sig? Nu gäller det, jag MÅSTE öka stegen!! Kanske ska sätta stegräknaren på Molly!? Då borde det bli en del steg:) men det är ju inte lönt att fuska eftersom det bara är jag som förlorar på det!! Jaja jag SKA, först ska jag bara........

Sundbyholms slott

I lördags var jag tillsammans med mina arbetskamrater till Sundbyholms slott. Vi uppvaktade en som fyllt år o

tänkte att afternoon tea på ett slott skulle hon gilla! Vi började med en promenad i Torshälla, till biblioteket på

vernisage. Någon hade kollat o det skulle öppna kl 11.....visade sig att det öppnade 12. Vi skulle vara på slottet kl

12.30, lite ont om tid alltså. Men vi lyckades att bli insläppta ändå så vi kunde se utställningen. Jättefina

akvareller, verkligen! Jag började kolla prislistan.......fick syn på en liten målning som påminner väldigt om hur

jag målar, 2000 kr !!!!!! Herre gud! Ja målar ju själv en del även om det är lite just nu och där på plats bestämde

jag mig för att plocka fram o damma av mina målningar, dom kan ju få pryda väggarna i Strandbergs resident

även om ingen köper nån för 2000!!!!

Sen gick färden till Sundbyholms slott ("bonde söker fru" o "mord i maten slottet") Vi klev in o som dom "bönder"

vi är kollade vi storögt på uppstoppade djur o andra kunliga detaljer:) Vi blev insläppta i matsalen där en

buffe´var fram dukad. Där fanns så mycket godsaker att man fick ångest innan man ens börjat ta för sig;) Det

fanns scones, nröd med frukt, bröd utan frukt, kex, ost, hårda ostar, färskost, brie ost, marmelad x 3, bakverk

minst 15 sorter, pannacotta a olika slag, vitchokladmousse, färsk frukt, frukt i sockerlag, äppelkommpott med

vanilj sås, te o kaffe! En av mina arbetskamrater är den största godisråttan som går i ett par skor! Hon blev lyrisk
o jag var beredd att släpa ut henne därifrån innan hon kastade sig över godsakerna:) men som tur är kan hon

behärska sig o det gjorde hon bra!! Vi åt o njöt även om de sista smakbitarna liksom växte i munnen. När jag nu

håller på o beskriver mina collegor så är det fler som inte är......ja som jag kanske. En började plötslit härma en

kanin, satt där o smackade o visade tänderna hm pinsamt? Näe inte för mig i alla fall! Många skratt och ett nöjt

"födelsedagsbarn". Bättre kunde det inte bli :)


Så här "snygg" var jag ;)


Uppfinningsrik



Mycket kul kan man ha med clementinskal eller hur Emmie :)


Heeeeejsan

Sitter här o klockan är snart tio, hör att Malte inte har somnat än. Det betyder att han sov på dagis:( tur att vi är lediga på torsdagar.
Saknar dottern som "tappade humöret" o tog bussen till Sala för att sova hos mormor, tänk att trotset aldrig släpper helt! Det gör verkligen inte det, jag kan bli trotsig i mellan åt fast jag är vuxen:)

Hade i alla falll en jätte mysig dag på "pinglan" i dag:) Känner att jag trivs o att dom trivs med mig. Efter några veckor har barnen börjat komma till mig också o det är en skön känsla <3 Jobbade till 17.30 o dagen gick fort undan så även kvällen. Nu är det dax att sova om jag ska orka min lediga dag i morgon.

HÄR KOMMER ETT PAR UNDERBARA BILDER SOM VISAR OLIKA KÄNSLOR


ILSKA 



VÄRME

HUNGER

KÄRLEK


LYCKA

GALENSKAP ;)
 

SKÖNHET


Kul kommentar:)

På väg hem från jobbet efter lunch fick jag en rolig kommentar! Jag sa att jag nog behövde hem o duscha, kände mig "ofixad". En kollega, en mycket speciell kollega;) tyckte då att det ar trevligt att se den sportiga stilen, haha alla som känner mig vet EXAKT hur sportig jag är!!! Jag hade joggingar, tröja, typ  sockor o hästsvans. Härligt att se sportig ut i alla fall! Tack M :)))


I lördags hade vi myyys. Jag, Emmie o Albin! Micke o Edvin skulle kolla fotboll. Dom tog soffan o stora tvn så vi bestämde oss för att kolla film på datorn i min säng. Vi laddade upp med nötter, frukt, riskakor o dricka.....när vi satte i filmen funkade den...inte. Smög in i Ronjas rum eftersom hon inte var hemma, DÄR kunde vi äntligen kolla film. När vi smög förbi Micke o Edvin sov bägge två i soffan, undrar bara varför dom skulle ha den stora tvn:)


lördagsmyys med Ems <3

Vi hade oxå storhandling i lördags! Jag tyckte det gick rätt smärtfritt men det tyckte inte Micke! Lite kisspauser, vägra sitta i vagn o sånt får man ju stå ut med:)
Okej allt gick väl inte riktigt som det skulle, vi fick avstämmning(plocka upp på bandet det vi scannat) o det slutade med att jag tappade en burk tacosås i golvet, den liksom flög ur handen på mig o landade med en smäll!! Splasch sa det! Hm så kan det gå:)

I dag har farmor varit barnvakt till molly. När jag kom hem sov lilltjejen så vi passade på att dricka kaffe o äta glass....med hemgjord chokladsås mmmmm sa Malte. Molly gillade oxå det när hon vaknade:)


farmor o Malte


mmmmalte


God och glad :)

Nu sitter jag här efter en lång men rätt skön dag. Har jobbat, fikat, tvättat, lagat mat (köttfärssoppa som ingen gillade, jag kommer att få äta soppa till "dödagar":S) skjutsat till orkester, varit på sorf, kört till handboll, hem, burit två sovande ungar, slappa!!
Skönt, godnatt....kram

Ny vecka....IGEN

Ja konstigt är det...ännu en vecka som börjat. Undra vad som händer denna gång!??
Efter en mysig, rolig, rörig och regnig helg, lyser nu solen!
I lördags hade vi min lilla syster m familj på besök, lika härligt som vanligt! Det är så kul att vi börjat träffas lite mer än bara födelsedagar o andra högtider, det blir ju inte riktigt samma sak då. Ungarna var i sitt esse, uppvarvade som få.
Vi försökte spela lite kort men det gick sådär med ungar som klättrade på oss, kladdiga ungar med munnarna fulla av godis! Tillslut somnade några av dom o det blev lite lugnare. Vi trodde det skulle bli en tidig kväll för oss eftersom alla var lite trötta men rätt vad det var var klockan nästan ett!!
Fick faktiskt lite sovmorgon på söndagen, låg nog till åtta i alla fall.
Söndagen var lång, grå o seg. Var till mormor o morfar en stund, hade bara Malte o Molly med oss. En skön kväll framför tvn. Ronja o Micke gick en runda, jag börjar i dag!!
I dag måndag har jag jobbat på förmiddagen, lämnade Malte på avdelningen bredvid. Han hade matsäck med sig för dom skulle ut i skogen. Efter jobbet tog jag en promenad med småttingarna till brunnen. Malte cyklade o Molly åkte vagn. Vi stannade där i solen ett tag , jag på en parkbänk, dom lekande i löven. Vi drack lite brunnsvatten...eller dom gjorde, själv är jag lite försiktig med det eftersom det sägs att man lättare blir gravid om man dricker av det ;) På hemväg plockade vi kastanjer som Malte trodde att vi skulle steka :)
Vi lyxade till lite o gjorde våfflor till mellis mmmums så gott!!


nyttigt o gott fredagsmyyys


kortspel, svåger o make


frukostbord med några av alla barn, Molly, Malte, kusin M, Kusin L, Emsan o Lilla T



Lillebror



Mellan strorebror



Hoppsan så det kan gå :)))

Tillbakablick

Har nu setat, haha suttit menar jag, och gått igenom min blogg. Vad bra jag skrev förr o vad tråkig den har blivit... det måste betyda att jag blivit tråkig :( Kanske som folk säger, att jag blivit förändrad. Måste råda bot på det!! Hör ni det ? Jag ska bättra mig på alla plan:)
Jag gick tillbaka till februari där jag skrev om att jag saknade "vuxentid". Det gör jag INTE nu!! Nu saknar jag "mammabarn"tid! Åh vad jag önskar att jag kunde vara hemma med mina barn, har ju liksom inte skaffat dom för att skyffla runt dom så andra  passar dom. Dessutom medans jag passar andras barn.
Jaha nu kom delar av min familj hem från Sala, det sög i godistarmen...ordentligt tror jag. Micke sitter o moffar glass direkt ur ett 2 liters paket, Edde har ont i magen (utan godis), Emmie sitter o tjuvläser när jag skriver, Elias åker moppe, andra trycker i sig godis och jag, jag bara trivs just nu. Vad skönt att känna så när det har kännts tungt ett tag:D
Idol nu, vi hörs /kram

Gosingar<3

Snyggingar<3

gullungar

otillåtet, oönskat eller något annat...

Allt jag skriver på min blogg går att ta bort.
Om jag skriver något innan jag tänker eller lägger ut en bild som känns fel så säg till!!
I bland händer det att saker blir större än det var tänkt....
Ville bara säga det :,

Ledig helg

På lördag kommer bästa syster med man o barn. Vi bjuder på mat o husrum så bjuder dom på positiva vibbar...det behöver vi nu när kylan o höstmörkret är här!
Har egentligen en massa annat att göra här hemma men det kan faktiskt vänta.
Nu ska vi bara njuta av helgen o skratta så tårarna rinner.
Den här dagen blev också bra med fröet, äppelpaj o kaffe med mamma/mormor, handling med min man<3, tvmys med ungarna. Nu är det bara sängen kvar innan det är en ny dag.

tyvärr....

Det har varit dåligt med mitt bloggande på sistonde men eftersom det här inte är en dagbok så nämner jag inget om varför annat än att allt i livet faktiskt går lite upp o ner.....

I dag är vi i alla fall lediga, det känns så fantastiskt skönt! Jag uppskattar mina barn sååå mycket och att få göra något tillsammans med dom, finnas där när dom kommer hem ÄR en förmån:)
Dessutom har jag Elias hemma!!! Mellan onsdag o söndag:))) Härligt men full fart! Kommer att ha fullt sjå att hålla honom hemma med oss oxå när kompisarna drar!
Hoppas på lite skapligt väder i helgen så vi kan grilla lite kött innan Elly far upp till vintern igen, där i Wången har det redan snöat o fjälltopparna är vita. Måste se till att han får upp skidor att åka på, han ville ha en pulka som han kan åka på när han ska till matsalen som ligger en bit nedanför hans rum :) Jag skulle önska att han har hjälm men det är väl för mycket begärt av en 16 åring!! Backarna är höga!
Nu ska ungarna till skolan (tvillingarna är "sjuka") så det blir bara Albin, Ronja har sovmorron. 
Malte o Molly ska i badet sen blir det Fröet i sala! 
Nu när "tjat Elias" är hemma så ska vi lämna  in datorn oxå o hoppas på att dom kan fixa den så han kan ha en dator där uppe i obyggden!


Återkommer snart igen Kram<3


På fröet

RSS 2.0