Solsken :)

I dag var allt lite lättare. Vi började dagen med en storhandling på ica maxi. Micke, jag, Emmie, Malte och Molly.
Som vanligt full fart:s Vi började med fika o glass. En sockerkick var presic vad alla behövde ;) Nåja inte småbarnen kanske, lite lugnande hade nog passat bättre.
Efter att tillslut lyckats locka bort dom från leksaks avdelningen skulle vi börja med handlingen o då kissade Molly i byxorna. Det blev ett snabb byte i ett hörn. Sen lyckades vi komma förbi både frukt, kött o mejeri innan hon var nödig igen.
Bara att ta ungen under armen till toan...bara det att vi inte hade några löspengar. Tur att hon kan hålla sig när det krävs. Vi slank in när en tjej gick ut.
Tillbaka i affären mötte vi Malte som börjat springa runt, Molly hängde på!!
Phu, när vi äntligen var klara sa Micke som han alltid säger- Det var SISTA gången vi handlar med dom små:( !!!
Hem o fixa mat, stuvade makaroner, korv o köttbullar. Vidare in till Sala där Micke o jag köpte oss varsitt vind/regnställ, hoppas dom inte kommer till pass.
Passade på att se till mamma o pappas hus och syrrans hus, Ronja snokade efter godis som vanligt o hos syster plockade vi av flera liter jordgubbar mmm och alldeles gratis!
Hem igen o fixa käk. Sen skulle Homs ha skjuts till Maria i Vansjö. Robin körde o vi passade på att hälsa på min morbror som bor granne med Marias pappa. Det var riktigt trevligt.
Kom hem runt halv 10 då jag passade på att äta lite jordgubbar o titta på film med Emmie.
Nu är det snart sovdax eftersom jag ska jobba dygn i morron+ ett eftermiddagspass på onsdag.
Hörs igen efter mina arbets pass!!

Så här fin var Molly när vi var o handlade :)

Men det gjorde ont att bli friserad av syrrorna :(


Goda Jordgubbar från lilla systers land :D
Tack systeryster!!

Söndag

Vår söndag var en lååååång dag, med lite dålig stämning. Oftast är vi en familj med rätt bra humör och en stor portion med tålamod meeen som för alla tryter det för oss med.
Det mesta löser sig rätt snabbt som tur är,så länge alla vet att dom är älskade <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Tisdag-lördag

Sommarskojsveckan fortsatte med fint väder och en massa roliga saker! En dag var det två små söta kycklingar på besök. En svart o en gul, så söta! Albin blev "barnvakt" en stund, han bara njöt :)

Albin med kycklingarna...myyys:)
Molly har målat massor...lite överallt faktiskt. Överallt blir hon beundrad o folk säger att hon är så söt. Det ÄR hon oxå men det är svårt att förklara HUR hon är! Arg, Envis, Trotsig och ÖVERALLT!!!! Hon far fram som en liten vilding och så länge det blir som hon vill är hon nöjd o glad!

På onsdagen lyckades Robin få sitt körkort :D En lyckligare unge får man leta efter!! Han kom upp till V-färnebo för att visa upp sig...och för att köra förståss. Det gick nog några hundringar till bensin de första dagarna.

här Robin med Elias o Ronja som passagerare

En av eftermiddagarna var vi till Gropen o badade tillsammans med Marie, Jennie o Julia. Mysigt o skönt.
En annan eftermiddag blev det stora lekparken o då var Micke med oxå. Ungarna hade jätte kul o Molly var på toppen humör....ända till vi gick ner till stan, eller hon var på bra humör då också men det blev full fart! Hon for upp i rulltrappan. Emmie hann på henne i sista minuten, sen in på HM där hon bara sprang o gömde sig, phu!

Så söt men ack så busig ;)

Alla dagar på sommarskojet var det ansiktsmålning, det älskade Malte. Först i kön var han, satt som ett ljus. Det blev olika figurer varje dag.

Tiger o spöke huuu grrrrr

Kanin o tiger

snyggingar

Spindelmannen

Fredagen bjöd på glassfest o vattenlek! Jag skulle jobba kl 15 o hade räknat ut så bra att vi skulle hinna vara med där, komma hem, fixa käk o söva Molly. Men det blir inte alltid så som man tänkt! På morron ringer jobbet o undrar om jag kan jobba dygn, det innebär att jag börjar 8.45. Jag kan inte komma före 12 sa jag!! Okej sa dom. Vi åkte till "skojet". Där blev det en massa sång tillsammans. Glass med tillbehör i form av : Dajmkulor, maränger, choklad,kola o jordgubbsås, kakor, rån, lakrits,karamell o chokladströssel, banan, melon mm, mm så mycket gott!! Efter det blev det vatten! Vatten rutchkana (hemmabygge) plaskdamm, liten kana, stora såpbubblor, små bubblor, vattenballonger. Ungarna hade riktigt kul!


Albin i fullt ös

Malte prövar farten:)

 Blev stressigt därifrån så jag skulle hinna till jobbet. Hem o bara "slängde" in barnen till stor barnen, åkte vidare till Silvertärnan. Där var det lugnare.....spelade minigolf på kvällen, gissa vem som vann! Jo jag, jag vann en glass!
Hemma igen lördag fm efter att ha hämtat Ronja hos Emma i Isätra. Tog det lite lugnt fram till lunch sen åkte vi till Gropen ett par timmar. Edde o Abbe låg i hela tiden.
På kvällen gräddade vi våfflor.....prova att grädda med ett enkeljärn till tio pers!!!
Nu har även jag fått mat i magen och blivit på bättre humör....sååååå tack för denna gång!

En dag med sol!

Frukosten blev ute i morronsolen (mellan 8-8.30 är det bäst). Mollan, Malte o jag. Emmie dök upp o gjorde oss sällskap.Härlig start på dagen!
Sommarskoj stod på schemat denna dag, perfekt väder för att pyssla, snickra o leka med alla barn. Över 100 ungar sammlas i V-färnebo för att vara tillsammans.
Annakarin berättade att dom hade en gås som dom döpt till Malte eftersom den var så snäl o fin PRECIS som vår lilla Malte :)
Eftermiddagen blev rätt lugn, jag klippte färdigt gräset, trimmade tills tråden gick av, lagade mat sen satt jag på altanen o tittade på när Robin med hjälp av småsyskon tvättade sin bil (som han förhoppningsvis får köra själv inom en snar framtid). Skönt att se när andra jobbar.
Elias skulle till stallet å köra häst, med sig hade han en enhjuling som han skulle fixa o cykla hem på. Har man ingen moppe som funkar får man ta vad man har...eller?
På kvällen tog Robin o jag en sväng till stan dels för att övningsköra, dels handla, dels skjutsa Ronja till Emma! Nu törs jag inte tala om hur tomt det är utan storbarn hemma för då får jag skäll (jag driver vet du Homs)
Nu är det dax för sängen, en trött rygg behöver räta ut sig några timmar.
Godnatt alla!


Frukoststund :)

SOMMARSKOJ


Malte snickrar en bil m släp


Här målas det, Malte, Molly o Edvin


Glass fick vi oxå, Molly, Malte, Erik, Ebba, Elin, Hugo o Karl

BILTVÄTT





OCH CYKELTVÄTT


Heej, hej

Nu är det måndag morron, jag vaknar alldeles för tidigt. Visserligen skiner solen där utanför och jag hoppas på en fin dag nu efter alla regniga dagar!
Elias har varit hemma o vänt igen...bara till sala o mormor men ändå....rastlös är ordet! Pappan o han hade ett låååång "diskuterande" om hotell strandberg och andra saker. Jag som trodde att det var mammors lott här i livet, att diskutera i all oändlighet o att pappor var mer rakt på sak "så här är det"!!!! Har läst att vi mammor gärna pratar sönder våra nära med ändlösa diskussioner om allt o inget.
Nåja allt fick ett lyckligt slut även denna gång!
I dag bär det av till Västerfärnebo o sommarskoj. Det brukar bli som det heter- skoj!
oj...............................
Jag var tvungen att gå o ta reda på min lilla dotter! Hon hade smort in sig med hudkräm...då menar jag smort in!!!
Nu är hon mjuk o len o doftar gott efter att jag tagit bort några lager!
Nu är det dax att fixa frukost åt mina små hjärtan (som är väldigt dåliga frukostätare) men det är bara att försöka med lite olika saker. I dag blir det mjölk o flingor, macka med ost o paprika o ett glas oboj. Jag äter min vanliga yougurt som jag skär i lite frukt, kaffe o en hårdmacka med kaviar!
Hörs sen/kram

Familje nöje :)

Vid bullbak hos familjen blir oftast många i familjen engagerade. Sist skulle Micke o dom små baka...jag gjorde degen men under tiden den jäste fastnade Micke , den egna företagaren i skatter, momser och sånt där. Tillslut började Emmie bullbaket tillsammans med sina småsyskon, tillslut kom pappan o hjälpte till med pärlsocker o gräddning. Gott blev det i alla fall!!


Lörd

I dag började jag dagen med att göra lite nytta. På toaletten luktade det skunk, så jag fick för mig att göra rent golvbrunn...äckligt jobb :(sen började Micke med ugnen..som jag fick avsluta, en rabarberpaj han jag med oxå. Mormor o morfar kom o uppvaktade Robin. Vi fikade med paj, vaniljsås o kanelbullar! Mums så gott. Malte var inte speciellt sugen eftersom han har feber sen i går. Han är extra go när han är sjuk, så mjuk o gullig. Jag kan inte låta bli att tycka synd om honom<3 Mollan har ju blåsor på händer, fötter o i munnen. Dom har brett ut sig men hon är lite gladare än för ett par dagar sedan.
Elias åkte upp till Borlänge igen i torsdag i ÖÖÖsregnet. Dom fick sova i en skola. På fredagen åkte han ut till Romme för att jobba med Bersa o hästarna. Han kom hem ca23.30, hämtade torra kläder, åkte upp till stallet, sov där, åkte med på trav i Årjäng i morse, kom hem ca22 i kväll. Började genast prata om Gothia.....Aldrig säger jagAldrig i min dar!! Nu vill jag ha min pojke hemma lite <3
Ronja drog i väg till Maria i vittinge i fredags o kommer inte hem förrens i morron. Det är bara att gilla läget: Dom växer upp, dom växer bort.....från mig :( MEN dom kommer tillbaka :)
Nu har jag tittat på film och haft mys med de hemmavarande barnen i flera timmar så nu tänker jag krypa ner i sängen hos Micke<3........och Malte........och Molly......kanske ska sova på soffan!

Ny dator

I går kom Maria o tre av hennes barn o hälsade på! Kul att även de lite större vill komma med. Men undra om inte vi behöver ses utan barn en gång, det vore trevligt att sitta o prata utan 200 avbrott. Mollan var  på hugget som vanligt. Skrek o tog av sig kläderna, klättrade på bordet mm.
I dag bjöd jag över grannen på kaffe....bara det att hon fick gå hem o hämta kaffe för det var slut. TYPISKT MIG! En massa fikabröd men inget kaffe :)
Micke kom hem tidigt o då blev det en tur till v-ås där vi köpte en ny dator. Äntligen kan man blogga utan att behöva trycka in laddningen så man får kramp i handen.
Lite handling blev det oxå, vi hade ju slut på kaffet......o kom hem utan, förstås.
Regnet har fortsatt att falla åtminstonde över det gula huset med den nya sol altanen i sätrabrunn. Hoppas det ger sig snart. Elias kom hem från Borlänge i dag, allt var dyngsurt! Han regnade hem!! Nu tjatar han om att åka tillbaka, helst så snart som möjligt suck suck vad gör man med en sån som Elly!?
Godnatt o sov så gott nu har jag fått prova nya datorn:)

Heej!!!

Nu har det hunnit att hända lite i fam Strandbergs liv.
Midsommar firade vi i Sätrabrunn tillsammans med familjen. Efter en sill -lunch gick vi ner till brunnen där vi hade picknick. Ungarna åkte karusell o fiskade fiskdamm. Efter lite dans runt stången knallade vi hemåt. Där grillade vi och åt gott. Femkamp är en tradition liksom kurragömma med dunk. Vi vuxna bjuder på oss själva när vi kastar oss i buskar runt huset. Regnet höll sig borta :)

På söndagen efter midsommar sken det upp o sommaren kom! Vi åkte till Östa camping där vi hälsade på våra vänner o grannar. Lite bad i den kalla älven blev det....för barnen!

Sen var det sol o bad som gällde. Varmt , varmt, varmt!!! Jag älskar värme!

Ett par arbets pass har jag hunnit med o jag tycker att det blir roligare för varje gång!

Vimmerby stod på tur! Vi åkte tidigt på söndag morgon. Trötta men spända gav vi oss av. En rast med frukost blev det på vägen dit. Vi kom fram strax efter 10 då vi direkt löste biljetter till Astrid Lindgrens värld. TACK Astrid! En fruktansvärt varm dag var det men med lite svalkande dopp i Pipps sjö så gick det bra!

Kvällen o natten tillbringade vi på Pippis hotell, ett såå mysigt ställe! Vi bodde i mellangården.

Måndagen packade vi i hop innan vi for tillbaka till AL värld. Ännu en fantastisk dag i sagornas värld. Vår egen lilla Lotta på Bråkmakargatan fick en pippi docka som hon efter att tömt skrindan på saker även slängde ur dockan. Den hittade nog ett annat lyckligt barn! Malte köpte sig en Lilla gubben häst som jag fick bända loss ur hans hand när han somnat på kvällen!

Hemresan gick bra med ett stopp på "donken" o ett dopp vid hjälmare sund!

Efter det har vi hunnit med en massa bad, lite jobb och Robins 19 års dag! Tänk att lill pojken nu är lika gammal som hans pappa var när han fick honom...invecklat? Konstigt är det i alla fall!!

Den här helgen fick vi äntligen på golvet på altanen, känns riktigt bra! Micke o Edvin har verkligen slitit.


Nu ska jag försöka sova, det är lite svårt när 5 av 8 barn är borta. Jag har som vanligt lite svårt att släppa kollen (även om tre sover i grannens husvagn:) )

I morron kommer Maria med nåt eller några barn, det ser jag fram mot!!



Frukost rast

Pyssling familj

Molly på favo ko

Pojkarna på Kurrekurredut ön

Rövare på Mattisborgen

Mums med kyckling!

Sjöjungfrur



Mellangården

"donken" på hemväg

Hjälmaresund

Ojdå, lite städning han jag visst med:)

Robin 19 år, moster med pojkar på grillskiva

Altanbygge


RSS 2.0