Sista besöket

Det sista gemensamma studiebesöket gick till Fagersta.
Till Sundbo ungdomshem.
Där finns de ungdomar (pojkar) mellan 15 & 21 som kommit ordentligt snett i livet. Kriminalitet och missbruk. För unga för ett fängelsestraff.
Domen eller omhändertagandet sker enligt LVU, LSU och SOL.

De ungdomar som kommer till Sundbo har oftast vårdats tidigare i familjehem, HVB-hem eller på annan institution. Det är också vanligt att de har pågående eller väntande rättsprocesser när de skrivs in på Sundbo. Många har dömts för flera brott tidigare. Det är vanligt med drogmissbruk och psykisk ohälsa.

Vid Sundbo finns sex avdelningar. En sjunde ligger vid Räddningstjänsten i Surahammar.

Behandlings- och utredningsarbetet på Sundbo utgår från social inlärningsteori och kognitiv beteendeterapi, KBT.

Behandlingsinsatserna ska bidra till ungdomarnas socialisering och återanpassning till samhället. De ska också leda till ökad livskvalitet för ungdomarna och deras familjer.

Tanken är ungdomarna som lämnar institutionen ska ha fått ett gott stöd för fortsatta studier och ha med sig användbara dokument (betyg/intyg, omdöme eller pedagogisk bedömning) som de kan lämna till den skola de fortsättningsvis ska gå i eller på annat sätt ha användning av i framtiden.

 

I vår ska vi ut på 9 veckors LIA (praktik). Jag har sedan innan jag började den här utbildningen haft en önskan om att få komma till Sundbo. Hoppas så att jag blir en av de som får möjlighet till det vid någon av våra praktikperioder.

Någon blev kanske avskräck efter besöket men inte jag. Nu är jag ännu mer taggad för Sundbo, det är ju så jag vill jobba!! Ungdomarna har fortfarande en chans i livet. Kan jag vara med och rädda en av många så skulle jag vara glad.

 

 

 

Vi i "bästa basgruppen", alltså Jag , Lotta, Malin och Anna for direkt vidare till Virsbo. Virsbo ligger enligt mig mitt i ingenstans men med vacker natur och fin bruksmiljö. Där besökte vi Lugnet och träffade en kanonkille som hette Patrik. Nu kan jag inte skriva så mycket om det här eftersom vi ska redovisa "våra" ställen i klassen om nån vecka.

Det jag kan säga var attdet var det Icke KBT ställe vi hade som uppgift att titta på och att det var ett av de ställen där vi blev absolut bäst mottagna med jättegod lunch från restaurangen, kaffe med dopp. Massor med information och en rundvandring.

 

JÄTTE NÖJD MED DAGEN :)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0